Home » Morawiecki snakker om å «fø» Norge under krigen i Ukraina. Det er en reaksjon fra utenriksdepartementet

Morawiecki snakker om å «fø» Norge under krigen i Ukraina. Det er en reaksjon fra utenriksdepartementet

by Connie Nielsen

På lørdag møtte statsminister Mateusz Morawiecki unge mennesker på National Youth Dialogue Congress. Statsministeren svarte på spørsmål fra salen, de fleste knyttet til krigen i Ukraina.

Politikeren viste også til Norge i denne sammenhengen. Morawiecki bemerket at dette landet har svært rike naturressurser. Politikeren forklarte også at Norge «utilsiktet utnyttet» krigen i Ukraina. – Merprofitt som overstiger årsgjennomsnittet de siste årene fra olje og gass vil overstige 100 milliarder euro i et lite land med 5 millioner innbyggere som Norge – sa statsministeren under møtet.

Du finner mer innhold på hjemmesiden Gazeta.pl >>>

– Vi er alle med rette opprørte over Russland. Bandittran, banditter, kriminelle og så videre, men mine damer og herrer, unge mennesker, noe er galt. Skriv til dine unge venner i Norge. De burde dele denne overskytende, gigantiske profitten – sa Mateusz Morawiecki. Regjeringssjefen indikerte at dette overskuddet skulle gå til «Ukraina, til de som led mest av denne krigen».

Morawiecki om Norge: De bør dele overfortjenesten

Norge er den nest største oljeprodusenten etter Russland – daglig produksjon kan nå fire millioner fat – og kan dermed «ta over» noen av avtalene de har inngått med Moskva, og dermed skjerme Europa fra energikrisen. I år gir Norge deler av pengene fra oljesalget for å hjelpe Ukraina.

se videoen
Hvem leverer flest våpen til Ukraina? Vi spør Ukrainas ambassadør

Norsk Utenriksdepartementet: Inntektene har økt, men verdien av fondet har gått ned

utenriksminister Utenriksdepartementet Norge, Eivind Vad Petersson kom med en uttalelse som ble sendt til den norske portalen VGat det økte provenyet fra salg av olje og gass primært går direkte til statens pensjonskasse for fremtidige generasjoner.

«Selv om inntektene fra salg av råolje har økt som følge av krigen i Ukraina, har verdien av fondet gått ned. Fondets verdi har falt med rundt 550 milliarder kroner siden begynnelsen av året, blant annet på grunn av børsfall, sier Petersson og legger til at norsk økonomi og forbrukere også vil oppleve stigende energipriser. elektrisitet og bensin.

Representanten for det norske Utenriksdepartementet bemerket at Norge har «bidro betydelig til støtten til Ukraina» og vil fortsette å øke denne støtten.

***

Hjelp Ukraina, bli med i samlingen. Du setter inn penger på nettsiden pcpm.org.pl/ukraina >>>

You may also like

Leave a Comment