Home » Morgen megleren: WIG20 har nærmere 2100 poeng

Morgen megleren: WIG20 har nærmere 2100 poeng

by Catherine Monroe

Mens Warszawa-markedet ble styrket av EC Będzin-skandalen i går, skjedde det ikke mye på flaggskipet WIG20-indeksen. Han endte dagen på 2.075 poeng, bare 1 poeng lavere enn onsdag. mWIG40 skilte seg ut, og steg 0,8 %, og slo nivået på 4800 poeng under økten, sist sett i april 2022. I Vest-Europa hadde vi i mellomtiden vår fjerde dag på rad med rabatter. I tilfellet med Frankfurt-børsen var det symbolsk, med DAX som tapte 0,2 prosent, men det var litt mer uttalt for hovedindeksene i London, Paris og Milano. Til slutt forbedret sentimentet i utlandet med Nasdaq opp 1 prosent og S&P 500 opp 0,4 prosent. Tilsynelatende har lokale investorer allerede blitt vant til visjonen om ytterligere renteøkninger. Imidlertid har denne markedsadferden i USA ennå ikke ført til en bedring i sentimentet i andre markeder. En skarp bearish sesjon i Asia ligger bak oss, og tatt i betraktning fallende futurespriser i Europa, lover starten på noteringer på det gamle kontinentet å vise en rød linje. Når det gjelder makrodata, bør dagens PMI-avlesninger i Europa og USA tiltrekke seg oppmerksomhet. Hva leter analytikere etter i morgenkommentarer?

Wall Street stenger i positivt territorium, men Asia faller kraftig

Kamil Cisowski, DI Xelion

Torsdagens økt startet med kraftige tap i Europa, men nedgangene ble bare dypere tidlig i handelen. En langsom og moderat vellykket oppgang fortsatte resten av dagen, hemmet av mediedekning av dueaktige sentralbanker (renteøkninger i Storbritannia, Sveits og Norge). Ja, Bundesbank-president J. Nagel var også der, og tegnet et bilde av vedvarende inflasjon som følge av Europas mangel på arbeidskraft og behovet for å la renten være uendret lenge etter slutten av syklusen. Avkastningen på de viktigste markedene var mellom -0,22 % (DAX) og -0,79 % (CAC40). Tyrkia er verdt å nevne, hvor en renteøkning fra 8,5 % til 15 % ikke klarte å demme opp for liraens fall. Den tyrkiske valutaen tapte ytterligere 5,5 % mot dollaren i går.

WIG20 falt 0,03 %, men mWIG40 steg 0,79 % og sWIG80 steg 0,19 %. Warszawas prestasjoner mot det ytre miljø er fortsatt oppsiktsvekkende, og hovedindeksen holder seg på positive nivåer store deler av dagen. Bankene oppførte seg solid, men faktisk var det ingen selskaper som ville gi et nevneverdig negativt bidrag til hovedindeksen – PGE (-2,85%) og Pepco (-2,13%), som ikke har mye innvirkning på den, falt sterkest . Årets frontløper Benefit (+5,14%) og InterCars (+3,70%) førte mellomstore selskaper til vekst. Temaet for dagen på WSE var Będzin CHP sitatskandalen – liten i skala, men ekstraordinær med tanke på graden av frekkhet til deltakerne.

Etter en negativ åpning var S&P500 opp 0,37 % og NASDAQ opp 0,95 %, og slettet mye av onsdagens nedgang etter J. Powells tale. Etter en kort pause ble det amerikanske markedet ledet av FAAMG-selskaper – Amazon opp 4,3 %, Alphabet opp 2,2 %, Microsoft opp 1,8 % og Apple opp 1,6 %. Gårsdagens økt er i samsvar med vår tese om at korreksjonen som startet denne uken er usannsynlig å utvikle seg til et stort utsalg, som vi tror er mer sannsynlig i 3Q23. Så langt ser det ut til at markedet ikke har lukket temaet «ingen resesjon i USA». Gårsdagens intervju med J. Yellen var veldig optimistisk da hun direkte antydet et slikt scenario og også mye mindre forsiktig enn FOMC-medlemmer når det kommer til fallende inflasjon.

You may also like

Leave a Comment