Home » Moskva vil at Polen skal betale i rubler, ellers vil det slå av gasstilførselen

Moskva vil at Polen skal betale i rubler, ellers vil det slå av gasstilførselen

by Gabriel Scott

Gazprom har sendt et formelt brev til PGNiG angående lovendringer i Russland angående endringer i betalingsregler for gassforsyninger, meldte PGNiGs pressekontor fredag. Den la til at selskapet ikke gir detaljer om vilkårene i kontraktene, inkludert korrespondanse.

Pressekontoret til PGNiG kunngjorde fredag ​​at kontrakten mellom selskapet og Gazprom, som er gyldig til slutten av 2022 «det gir en mulighet til å endre vilkårene, som må respekteres av begge parter.»

«Gazprom har sendt et formelt brev til PGNiG om lovendringer i den russiske føderasjonen angående endringer i betalingsregler for gassforsyninger, heter det.
Samtidig ble det lagt til at selskapet ikke gir detaljert informasjon om vilkårene i kontrakter med entreprenører underlagt forretningshemmeligheter, herunder de som er knyttet til korrespondanse.

Dekretet som ble utstedt av president Vladimir Putin torsdag, gir utenlandske kjøpere mulighet til å flytte ut fra begynnelsen av april «fiendtlige stater «bør betale russiske naturgassforsyninger i rubler, ellers vil drivstoffforsyninger fra Russland bli stoppet.

Ledende gasskjøpere «mot Russland må de åpne spesielle rubelkontoer hos den Kreml-kontrollerte Gazprombank, som da skal selge utenlandsk valuta på Moskva-børsen MICEX, veksle den til rubler og betale for bensin med disse rublene.

Dekretet gir imidlertid et unntak der utenlandske entreprenører kan gjøre dette «å omgå «avgifter i rubler». Betingelsen er å få en spesiell tillatelse fra komiteen for regjeringen i Den russiske føderasjonen for utenlandske investeringer.

Fra 5. mars på russelista ««Fiendeland» inkluderer alle land i EU (og i forlengelsen Polen), USA, Storbritannia, Canada, Australia, Norge, Sveits, Japan og Sør-Korea.

PGNiG kommenterte ikke Putins dekret om gassbetalinger i rubler torsdag. «PGNiG har ikke lov til å kommentere politiske uttalelser eller gi detaljert informasjon om vilkårene i kontrakter med entreprenører. Kontrakten mellom PGNiG og Gazprom er gyldig til slutten av 2022, PGNiG er i løpende kontakt med entreprenøren», kunngjorde selskapet torsdag.

You may also like

Leave a Comment