Home » Møter teknologi kunst? Mer enn du kanskje tror

Møter teknologi kunst? Mer enn du kanskje tror

by Peter Østbye


Hvordan er teknologier knyttet til kunst? Sannsynligvis mer enn du kanskje tror. Også relatert til enkelte enheter.

Laptop, TV, smarttelefon eller smartklokke – kobler de seg til kunstens verden på en eller annen måte? Noen mennesker kan si at noen modeller er som ekte verk. Til tross for dette er det vanskelig å finne noen sammenheng i det hele tatt mellom teknologiens verden og kunsten, og de er uadskillelige, ikke på flere eller til og med flere år. Forholdet mellom dem har eksistert i hundrevis av år. Du tror ikke?

Så la meg bare slippe ett kjent navn som burde fjerne all tvil med en gang – Leonardo Da Vinci. Italieneren ble født i 1452 og regnes fortsatt som en ekte renessansemann. På den ene siden var han en kunstner som vi skylder noen av de mest populære og viktige verkene i menneskets historie, tross alt kom «Mona Lisa», «Dame med en hermelin» og «Nattverden». børsten hans.


Samtidig var Da Vinci også en ekte oppfinner. Selv om designene til en bro i Konstantinopel (som etter hvert ble bygget i mindre skala i Norge), en flymaskin, eller en sykkel, også tilskrevet Leonardo, ikke gjør et slikt inntrykk i dag, var de teknologiske nyheter i sin tid. Det er vanskelig å finne en person som bedre kan koble sammen kunstens verden og teknologien.

kunst og teknologi i dag

I dag? I dag er det enda lettere å finne sammenhengen mellom kunstens verden og teknologien. Ta Banksy, for eksempel, uten tvil den mest populære og samtidig mest mystiske gatekunstneren i verden. Det hadde nok ikke blitt så kjent hvis det ikke var for teknologiverdenen. Delvis takket være hans egen nettside, vet vi hvilke verk som faktisk er hans. Uten dem ville det vært vanskelig å verifisere. Dessuten refererer Banksy selv ofte til teknologiens verden og sosiale medier på sin egen kunstige måte.

Jeg vet ikke om du har hørt om dette, men det var en auksjon i 2018 som inneholdt Bankyses arbeid. Den ble solgt for et betydelig beløp på PLN 5 millioner (med datidens valutakurs). Men et øyeblikk etter at auksjonen ble avsluttet, ble verket ødelagt. OVENFORDet viste seg at Banksy satte en makuleringsmaskin i rammen, som kuttet bildet i to. I materialet som ble publisert senere, innrømmet han at anlegget skulle være fullstendig ødelagt, men mekanismen sviktet, noe som ikke skjedde under rettssakene. Paradoksalt nok gjorde denne handlingen «Girl with a Balloon» enda mer kjent og fant i 2021 en ny eier som betalte 20 ganger det, det vil si over 100 millioner PLN, for maleriet.

Dette er bare ett eksempel blant mange. I dag henter kunstnere over hele verden fra teknologiens verden. Til og med kunstige intelligenser er laget som kan skape et bilde basert på korte beskrivelser. Hvis dette ikke er moderne kunst, hva ville det vært? Vi kan lure på hvem som er forfatteren i dette tilfellet – AI eller mannen som skrev algoritmen? Dette er imidlertid hensyn til advokater som i økende grad blir konfrontert med lignende problemer.

Laptop til tjeneste for kreativiteten

Det bør heller ikke glemmes at mange enheter i dag rett og slett brukes til å lage kunst. La oss ta et eksempel MSI Creator Z16P bærbar PCsom tilhører NVIDIA Studio-serien. Det er en enhet for kreative mennesker, for hvem en kraftig prosessor og et effektivt grafikkort ikke brukes til spilling, men for å uttrykke seg og lage verk som – kanskje som Banksy eller Da Vinci i fortiden – vil gå over i historien og bli det. menneskehetens kulturarv. .

MSI Creator Z16P

Dette kan sees på skjermen til den bærbare MSI Creator Z16P, som har blitt kalt Golden Ratio. Dette begrepet er ingen tilfeldighet, siden dets sideforhold på 16:10 faller sammen med det som er kjent som det gylne snitt, også kjent som den guddommelige proporsjonen. Dette finnes blant annet i matematikk, i Fibonacci-sekvensen eller i en tegning med tittelen «Vitruvian Man» av Leonardo da Vinci, som har vært nevnt flere ganger. Som om ikke det var nok, er skjermen også en berøringsskjerm, gjenkjenner 4096 trykknivåer og dekker, takket være fabrikkkalibrering med Delta-E-parameteren, 100 % av DCI-P3-fargerommet

Men selve skjermen er ikke nok. Så hva om den samsvarer med den gylne berøringsinndelingen og gjengir farger perfekt, noe som er avgjørende når du jobber kreativt. Høyytelseskomponenter som kan takle krevende oppgaver må også gå hånd i hånd. Den bærbare MSI Creator Z16P har den nyeste 12. generasjons Intel Core i9-prosessoren sammen med den kraftige NVIDIA GeForce RTX 30-grafikkbrikken. Designalternativer inkluderer RTX 3070 Ti, RTX 3080 og RTX 3080 Ti. Dette gjør den bærbare datamaskinen kompatibel med NVIDIA GeForce RTX Studio-programmet. Dette lar deg jobbe enda raskere og ikke bare lage veldig store 3D-modeller, men også jobbe med HDR RAW-videoer i en oppløsning på opptil 8K.

Men en spesifikasjon som dette handler ikke bare om arbeid. Kombinasjonen av en effektiv prosessor, kraftig grafikkort og rikelig med RAM fungerer godt i spill, inkludert de mest krevende. Dette gjør den bærbare datamaskinen til en ekstremt allsidig enhet der du kan lage nye prosjekter i arbeidstiden og nyte favorittunderholdningen din på fritiden.

MSI Creator Z16P

Med alt dette har MSI også sikret riktig arbeidskultur. Derfor tilstedeværelsen av MSI Cooler Boost-teknologi med det nye Vapor Chamber Cooler-kjølesystemet. Kunnskap om engelsk er nok til å vite at mekanismen bruker et dampkammer, som ikke bare forbedrer kjøleeffektiviteten, men også reduserer støy. MSI sikrer at Creator Z16P bærbar PC har 76 % mer varmespredningsområde og 66 % mer effektivitet. Og alt dette på en bærbar, lett bærbar PC med et kraftig 90 Wh-batteri og hurtigladeteknologi. Kan artister be om noe annet?

MSI Creator Z16P er også vakker. Man kan til og med bli fristet til å si at det er som et lite kunstverk i seg selv. Som MSI hevder:

Basert på en menneskesentrisk designfilosofi, kombinerer Creator Z16P en avrundet og flytende form med glatte kanter, og integrerer postmoderne design i produktets utseende.

Emnet med hus, som er produsert på numeriske CNC-maskinverktøy, kan heller ikke overses. Det karakteristiske elementet er den grå fargen, som i likhet med månens faser endrer seg avhengig av lysforholdene. Dette gir en interessant og estetisk effekt som du ikke finner på andre bærbare datamaskiner.

MSI-handling

Hvis du er interessert i den bærbare MSI Creator Z16P, må du vite dette En spesiell kampanje kombinert med trekning av premie pågår for tiden. Alle som kjøper en datamaskin mellom 1. februar og 30. april og registrerer den på en spesiell nettside innen 15. mai, vil motta spesielle gaver. Produsenten har blant annet forberedt ryggsekker og gavekoder verdt 50 dollar til Steam-plattformen.

MSI konkurranse og promotering

Vi oppfordrer deg også til å sjekke ut MSI-kanalen på siden youtube.

Teksten ble laget i samarbeid med MSI-merket

Bildekreditt: Shutterstock, MSI

Rull ned til neste oppføring

You may also like

Leave a Comment