Home » Moto.pl anmeldelser: Audi RS e-tron GT

Moto.pl anmeldelser: Audi RS e-tron GT

by Erlend Loe

Vil du ha denne varen? Mer informasjon om bilverdenen finner du på Gazeta.pl

Annen elektriker, annen stikkontakt. Du kan si at de fleste elektrikere kjører det samme. Oftest er det forskjellig i interiøret, og dette bestemmer karakteren til et bestemt kjøretøy. Imidlertid er det noen ganger perler som kaster nytt lys over elbiler.

se videoen

«3000 kilometer fra elektrikeren til elektrikerens paradis». Audi Q4 Sportback e-tron reiser fra Warszawa til Norge

Slik er det med dagens helt. Audi RS e-tron GT er mer enn bare e-tron GT. Han er en elektriker som redefinerer begrepet elbil.

Det er vanskelig å definere denne typen bil ved å kjøre rundt i byen. Bygget for langdistanse, er den praktisk talt en kilometer-eter på Autobahn. Lovkrav i ulike land gjør imidlertid at RS e-tron GT føles som en komfortabel tiger i et bur. Han føler seg bare mest komfortabel på banen. Tilfeldigvis gjør produsenten sin bane tilgjengelig på utviklingssenteret nær München for å teste hvordan bilen oppfører seg i sitt naturlige miljø.

Audi RS e-tron GT – ta det med ro, bli vant til det og la det lukte

Ved slike anledninger er det sjelden at produsenten utleverer bilen og sier: «Gå ut på banen og gå.» Her er Goa-budskapet annerledes. Mer som en dyrelivstrener som sier: «Hold hånden din og la ham vite at han ikke kommer til å gå, «Du er redd».

Audi RS e-tron GT Konrad Grobel

Dette var tilfellet her. Først flere serier med kontrollerte våtsklier og deretter bremsetester. Med blandede resultater, selvfølgelig, men det er en bil som kan stiftes.

Etter en pause var det et bekjentskap med akselerasjon. RS e-tron GT har quattro-drift og to elektriske motorer – en hver. Totalt sett yter Audi 644 hk (to sekunder ved start fra Launch Control) og 830 Nm dreiemoment. Ikke la de forbipasserende få vite hva som kommer til å skje, og de vil bli overrasket. Sprinten fra 0 til 100 km/t tar tre sekunder. Produsenten oppgir 3,3 sekunder i prospektet, når Launch Control starter blir vi avfyrt som en rakett. En jevn start, selv om hjulene først spinner på glatt underlag, men det er ingenting, det er gøy, og på grunn av at girkassen har to girforhold, kan du kjenne girskiftene. Mia variasjon etter de trinnløse boksene i annet elektrisk. Toppfarten var begrenset til 250 km/t. Batterikapasiteten er 85,7 kWh/netto.

Med Quick Start kan du ha det gøy hele dagen lang. Denne bilen har imidlertid ennå ikke vist sine fulle klør. Det beste var ennå ikke kommet – banen.

e-tron GT viser hva den kan på spesielt RS-banen. Bilen er nesten bokstavelig talt limt til bakken. Det etterlater imidlertid føreren med et bestemt område å snu. Alt du trenger å gjøre er å sette på bremsen for lett, for raskt, og du kan havne i gresset. Men det er ikke bilens feil, det er den svakeste delen av dette utsagnet, nemlig mennesket.

Tilbake til selve kjøringen Akselerasjonen er fantastisk, bilen svinger altfor raskt enn på vanlige veier og du vil alltid ha mer. Den reagerer raskt på å vri på rattet (svingbare bakhjul) og de keramiske bremsene gir en sikker følelse.

Audi RS e-tron GTAudi RS e-tron GT Konrad Grobel

Ett hjørne, et annet, en lang rett, en blindbakke, og det er et hjørne. Du kan høre og føle at hjulene dine kjemper om trekkraft, med alle systemene som bare sørger for at sjåføren er fornøyd med kjøringen, ikke kastrert av nytelse. Litt kunstig støy fra høyttalerne kan få en hund til å leke (e-tron sportslyd). Husk at dette er en elektriker, så det gir ingen mening å spille den kunstige lyden fra en forbrenningsmotor. Slike detaljer legger man uansett ikke merke til på en tur som denne. Det er bare å ta neste sving så spektakulært som mulig. Kanskje jeg kan ta litt av fortauskanten og kaste den bak? Vil hun gå fortere på denne rette og bremse så mye som mulig før svingen? Det er de eneste bekymringene.

Audi RS e-tron GT – 90 prosent overførte konseptet til virkeligheten

Hva med utseendet? Skaperen av konseptbilen, som e-tron GT vil bli laget på grunnlag av, er Pole – Parys Cybulski. Skissen ble overført nesten 1 til 1 til den ferdige bilen.

Det som skiller seg mest ut er den aktive aerodynamikken. Foran åpnes og lukkes gardinene, og det er ventilasjonskanaler i frontstøtfangeren som luft strømmer gjennom for å forstyrre bremsene. Luften blir imidlertid ikke værende i hjulene, men strømmer til et annet luftuttak bak forhjulet. I den bakre delen er det plass til aktiv spoiler.

Utseende er en type diskusjon. Dette er et prosjekt som fremtidige RS-modeller forventes å levere, men i dette tilfellet er det veldig likt S7. Spesielt baken med lysene, som i likhet med de andre liftbackene strekker seg over hele kjøretøyets bredde. Det er i alle fall ikke overraskende. Du måtte beholde produsentens stil og bare legge til noen få originale ideer her og der.

Audi RS e-tron GTAudi RS e-tron GT Konrad Grobel

Chassiset er ferdig montert. Interessant nok ble RS e-tron GT bygget på PPE-plattformen, som vil bli brukt i mange modeller i fremtiden. Det er en plattform som kan tilpasses for å passe bredere, høyere og lengre kjøretøy. Hovedsakelig beregnet på kjøretøyer i C-segmentet, for eksempel A6. Dimensjonene til kjøretøyet er 4,99 meter i lengde, 1,96 meter i bredden, 1,4 meter i høyden, og akselavstanden er 2,9 meter.

Designet til Audi RS e-tron GT er neste trinn i utviklingen av merket. Men tatt i betraktning de nylig presenterte konseptuelle modellene, kan det konkluderes med at dette bare er en ppitro for å nå neste trinn i utviklingen av denne produsenten.

Audi RS e-tron GT – Alcantara er overalt

Interiøret glemmer ikke at vi har med RS-versjonen å gjøre. Merker med denne logoen finner du på terskler, på setene og på rattet.

De holder de komfortable setene godt i hjørnene, men noen ganger må du sette foten på midtkonsollen. De er dekket med svart skinn og har røde sømmer. Rødfargen følger oss også på sikkerhetsbeltene.

Elektroniske blinklys foran føreren brukes sjelden når man kjører på racerbanen. Head-up er hovedkilden til informasjon her og mindre distraherende.

Audi RS e-tron GTAudi RS e-tron GT Konrad Grobel

Hovedelementet i malingsfinishen er Alcantara, som finnes på stag, takfôr, midtkonsoll og ratt. Spesielt i det siste området er det en veldig god løsning. Grepet er sikkert selv med svette hender og det er ikke mulig for rattet å skli ut av hånden din. Dessuten er riktig tykkelse og størrelse.

Andre materialer som brukes i hytta er karbonfiber og pianolakkert plast Svart. Det er imidlertid andre alternativer i konfiguratoren, inkludert tre.

For at du ikke skal glemme hvilken bil du sitter i, er det en e-tron-skrift foran passasjeren.

Knappene for å betjene klimaanlegget virker litt billige. A7 har allerede en berøringsskjerm. Hovedskjermen som er ansvarlig for kjøretøyets funksjoner og multimedia har responsive virtuelle knapper. Alle som ikke har hatt kontakt med noe annet Audi-kjøretøy vil raskt finne seg i denne modellen. Som i selve interiøret.

Til reservasjonene kan du bare legge til knapper for girskifting, som ikke er intuitive. En bedre løsning ville være en bindestrek.

Audi RS e-tron GTAudi RS e-tron GT Konrad Grobel

Interiøret beholder imidlertid elegansen som forventes av en slik bil. Jeg skulle ønske jeg kunne føle pengene jeg må bruke på denne bilen.

Audi RS e-tron GT – la oss ikke beholde den i trange byer

Audis elektriske motorsyklist er hva elbiler skal være. Han dikterer sine vilkår, men han kan være sivilisert. Men hvorfor gjør han det når du kan ta ham med til banen og føle deg som et barn der. De største smilene kommer når vi er nær grepet, du kan høre dekkene skrike og bakken sand som en katt som slår på byttet sitt.

Elektrisk rickshawAudi e-tron batterimoduler får et nytt liv i rickshaws

Pris? Grunnversjonen koster over 600.000. zoty. Mye for en bybil, og den byr ikke på like mye komfort som for eksempel A7, som er mye billigere. Det betyr ikke at han er tøff, men han er typisk for sportssjangeren – saktekjøring gjør ham rastløs.

Er denne prisen rimelig for en sportsbil? Definitivt ja. Det viktigste er at det vekker smil og glede under en slik tur. Dette er en bil for det indre barnet, ikke formannen, for kjedelig kjøring fra A til B. Men hvis presidenten ønsker å bli gal, har han endelig noe.

You may also like

Leave a Comment