Home » Motorsykkelregistrering fra Tyskland – hvor mye koster det og hvordan fungerer det?

Motorsykkelregistrering fra Tyskland – hvor mye koster det og hvordan fungerer det?

by Peter Østbye

Å registrere en motorsykkel importert fra Tyskland er verken komplisert eller dyrt. Hvilke dokumenter kreves for å registrere en motorsykkel fra Tyskland og hva koster det å registrere en motorsykkel fra Tyskland?

Import av motorsykler fra utlandet utføres i vårt land svært berømt. Tohjulinger antas å være operert i Vest-Europa bedre tilstand enn de som brukes i Polen. En av de hyppigst valgte forsyningskildene for tohjulinger er Tyskland. Motorsykkelregistrering fra Tyskland nr forårsaker større vanskeligheterfordi dette landet er medlem av EU.

Kostnadene for å registrere en motorsykkel fra Tyskland, som er sammenlignbare med de for registrering av en tohjuling fra det polske markedet, er også gledelige.

Registrering av importert motorsykkel fra Tyskland

Registrering av importert motorsykkel fra Tyskland inkluderer ikke betaling av særavgiftsom motorsykler er unntatt fra. En lignende situasjon gjelder for alle land i EU eller EFTA (Norge, Sveits, Island, Liechtenstein). Forhåndsregistrering er heller ikke nødvendig for registrering av en motorsykkel importert fra Tyskland Betaling av mva og gjenvinningsgebyr.

Hvilke dokumenter for å registrere en motorsykkel fra Tyskland?

Dokumentene som kreves for registrering av en motorsykkel fra Tyskland er spesielt viktige Kjøpskontrakt eller mva – Du vil motta et annet dokument fra en privatperson – det er kontrakten og mva-fakturaen kreves ved registrering av en motorsykkel fra Tyskland hos forhandleren. Både kontrakt og faktura skal utarbeides på to språk – Polsk og tysk. Denne prosedyren sparer deg for å oversette disse dokumentene senere.

Hvilke andre dokumenter trenger du for å registrere en motorsykkel fra Tyskland? Det fungerer definitivt ikke uten gyldig teknisk kontroll av motorsykkelen. I teorien er en teknisk kontroll utført i Tyskland tilstrekkelig, men praksis viser at mange myndigheter krever at en motorsykkel skal gjennomgå en teknisk kontroll i en polsk diagnosestasjon. Har du med deg motorsykkel uten kontroll, må du ta den med tilhenger til et kjøretøykontrollsenter.

De nødvendige dokumentene for registrering av en motorsykkel fra Tyskland er selvfølgelig også de såkalte Brev, det vil si et tysk kjøretøydokument. Mange kontorer krever en oversettelse til polsk av en sverget oversetter. For noen er imidlertid den tyske versjonen nok Overskriftene i den samsvarer med den europeiske modellen.

Ta den med på kontoret når du melder deg på eksisterende skiltfordi det er nødvendig å erstatte skiltene med polske. Det er også mulig å registrere en motorsykkel fra Tyskland uten skilt – bare send det inn Erklæring om fravær av et skjold. Du må imidlertid ha alle nødvendige dokumenter for registrering. Viktig – Euro 5-forskriften gjelder ikke for motorsykler.

Hvilke dokumenter kreves for å registrere en motorsykkel fra Tyskland?

 • kjøpekontrakt eller faktura,
 • registreringssøknad,
 • Registreringsdokument – kort,
 • Sertifikat for det positive resultatet av den tekniske testen,
 • ID-kort eller pass,
 • ansvarsforsikring for tredjeparter,
 • betalingsbekreftelse,
 • bekreftelse på avregistrering i opprinnelseslandet,
 • utenlandske nummerskilt eller en erklæring om deres fravær.

Etter registrering vil du motta foreløpig registreringsbevis og et permanent skilt. Du kan hente etter to til tre uker permanent bevis. Som du kan se, for å registrere en motorsykkel fra Tyskland, trenger du bare et standardsett med dokumenter, lik de du sender inn når du registrerer en motorsykkel fra Polen.

Kostnadene ved å registrere en motorsykkel fra Tyskland

Det er ingen høye avgifter for å registrere en motorsykkel importert fra Tyskland. De kan bare være en ekstra utgift sertifiserte oversettelser. Du betaler også mindre for å registrere en motorsykkel enn du ville gjort for en bil. Hvor mye det koster å registrere en motorsykkel fra Tyskland avhenger i stor grad av andre faktorer, for eksempel oversettelseskostnadene, mulige reparasjoner Muliggjør teknisk testing eller vilje til å bruke individuelle identifikatorer.

Grunnkostnadene for å registrere en motorsykkel importert fra Tyskland

 • vanlig bilskilt – 40 PLN,
 • Registreringsbevis – 54 PLN,
 • midlertidig tillatelse – PLN 13,50,
 • Legaliseringsklistremerke – 12,50 PLN,
 • Registreringsavgift – PLN 1,50.

Spørsmålet kan likevel dukke opp her: Hvor mye koster det å registrere en 125cc motorsykkel fra Tyskland? Selv om 125cc-sykler behandles som billigere versjoner av «ekte» motorsykler, gjelder ikke dette registreringsprosessen, som er identisk med enhver annen motorsykkel importert fra Tyskland. Det samme gjelder for tohjulinger i andre kategorier enn A – samme prosedyre gjelder også for motorsykler i klasse A1 eller A2.

Etter vellykket registrering er det verdt å tenke på effektiv beskyttelse av motorsykkelen mot tyveri.


You may also like

Leave a Comment