Home » Mozart fortryller slutten av året i Capitol

Mozart fortryller slutten av året i Capitol

by Thure Lindhardt

det nødvendige
«Tryllefløyten» kan sees i Capitol fra 19.-30. desember. Mellom innledende eventyr og populær komedie der sopranen Anaïs Constans og Marie Perbost skinner.

To distribusjoner serverer denne virtuose partituren: tenorene Bror Magnus Tødenes og Valentin Thill (Tamino), sopranen Anaïs Constans, Marie Perbost (Pamina), barytonene Philippe Estèphe og Kamil Ben Hsaïn Lachiri (Papageno), Serenad Uyar og Marlène Assayag (den Nattens dronning). Ved stafettpinnen til en av de viktigste tyske kokkene i sin generasjon, Frank Beermann. Georgiere, amerikanere, nordmenn, tyrkere, belgiere, tyskere, franskmenn … Settet er internasjonalt. «To utmerkede rollebesetninger for et verk som krever mange solister, det er en svært sjelden ting i opera. Utvekslingen mellom oss er ekstremt velvillig og konstruktiv. Det er en rekke forskjellige stemmer. Det er veldig inspirerende.” Understreker Anaïs Constans, Toulouse-sopran med internasjonal karriere, som nærmer seg rollen som Pamina for første gang på Théâtre du Capitole, hennes favorittscene der hun debuterte. «For denne rollen, som jeg hadde drømt om lenge, ble jeg coachet på tysk. I resitalen sang jeg ofte «Ach Ich Fühl», et snev av intense følelser, vokalt svært krevende.

Tolken til Pamina i denne doble rollebesetningen, Marie Perbost, sopran fra Côtes-d’Armor, har allerede sunget La Flûte Enchantée tre ganger.

En videospill-estetikk

«For denne gjenoppføringen av Capitol, oversatte koreografen Pierre Rigal historien til en litt» gamer «estetikk, med henvisning til GTA action-videospillet Grand Theft Auto. Kostymene til scenografen Roy Genty minner om Manga-universet. Anaïs og jeg bruker rosa parykker, de ser ut som store godterier, som passer oss veldig bra, sa den morsomme lyriske sangeren, som var veldig merkbar i sin morsomme gjengivelse av «Platée, air de folie» av Rameau, under prisutdelingen. Victoires de la Musique 2020.

«Vi kommer veldig godt overens med Anaïs», understreker Marie Perbost. Vi bygde rollen sammen, noe som er veldig berikende. Etter det lar alle personligheten sin uttrykke seg på scenen. ”Mellom de sungede delene spilles karakterenes dialoger, som ble omskrevet på fransk av en librettist fra Capitol, Dorian Astor, av skuespillere. Nok et vågalt forslag fra regissøren Pierre Rigal, som fratar sangerne en del av tolkningen, men har fordelen av å gjøre det lettere å forstå denne operaen fra 1791 mellom eventyrland, innvielseshistorie og sentimentale intriger. Med alle disse vakre menneskene på settet, nærmer Capitol Choirs and Orchestra under ledelse av Frank Beermann seg slutten av året med stil.

You may also like

Leave a Comment