Home » MP foreslår å ikke bygge opplæringssenter for tjenestemenn i Gamlebyen – MadeinVilnius.lt

MP foreslår å ikke bygge opplæringssenter for tjenestemenn i Gamlebyen – MadeinVilnius.lt

by Gabriel Scott

Seimas-medlem Kęstutis Masiulis kontaktet justisminister Evelinas Dobrovolskas og ba om en vurdering av behovet for å bygge et nytt offisersopplæringssenter i Vilnius gamleby, Drujos Street.

– Den planlagte tomten til det nye opplæringssenteret ligger representativt ved siden av besøksklosteret og misjonskirken. Kostnaden for et slikt sted med mulighet for utvikling vil være mer enn én million euro. Statslederne har gjentatte ganger krevd at statlige institusjoner flytter ut fra de dyreste stedene i Vilnius og ser etter mer økonomiske alternativer», sa parlamentarikeren.

Ifølge ham har Justisdepartementet varslet at det skal bygges et opplæringssenter for tjenestemenn i Drujos-gaten tidlig i 2024. Det vil bli bevilget ca 5 millioner til prosjektet. euro fra Norwegian Financial Mechanism-programmet. Senteret vil tilby treningsfasiliteter for nåværende og fremtidige tjenestemenn, samt administrative fasiliteter, idrettsinfrastruktur som trengs for opplæring av funksjonærer, og boliger for traineer.

«Å få europeisk finansiering betyr ikke at du kan være uansvarlig med økonomi, så det er bedre å tenke på andre, mindre luksuriøse steder. Utdanningssenteret vil være et relativt lukket anlegg, så ikke egnet for gamlebyen hvor mer diversifisert utvikling er i fokus, men vil være svært egnet for en mindre by og vil stimulere lokaløkonomien. Et av målene for regionalpolitikken er at statlige institusjoner er jevnt fordelt over statens territorium, og land i enkelte Šalčininkai eller Švenčionėliai er mye billigere, sier K. Masiulis.

På den ovennevnte eiendommen (ca. 2365 kvadratmeter) nær besøkendes kloster var det tidligere et produksjonsområde for straffekolonien til det strenge regimet. Byen Vilnius sørget for at området ikke var farlig for miljøet og menneskers helse: Etter å ha fjernet bygningene, fundamentene og harde overflatene over den forurensede jorda, ble all den forurensede jorda gravd ut og fjernet, tomten ble jevnet med jorden og det ble dannet voller.

Jadwyga Bieljawska (ELTA)

You may also like

Leave a Comment