Home » Nabolaget Kaišiadorys er virkelig verdt å nevne, men ikke alle vet: overfloden av underholdning vil overraske selv de mest skeptiske

Nabolaget Kaišiadorys er virkelig verdt å nevne, men ikke alle vet: overfloden av underholdning vil overraske selv de mest skeptiske

by Thure Lindhardt

Før du ankommer sentrum, anbefaler jeg at du prøver et av de mest unike kjøretøyene i Litauen. En liten Padaliai-Čiobiškis-ferge som krysser Neris-elven. Jeg garanterer – du finner ikke den andre i Litauen. Det er en elektrisk drevet taubane uten motorer eller årer.

Fergemannen Gediminas Dzeventauskas, som har arvet jobben etter bestefar og far, jobber her hver dag fra april til november. I mange år gjorde de det samme, og så var det Gediminas sin tur.

Gediminas-familiens hus ligger rett ved elvebredden og det tar ham noen minutter å komme seg til fergen. I arbeidssesongen – det er ingen helligdager, så den er klar til å ta imot bestillinger fra morgen til kveld.© Orijus Gasanovas

Tidligere var denne fergen et viktig transportmiddel mellom landsbyene på forskjellige elvebredder og er nå en turistattraksjon. Selv om det er mulig å flytte på få minutter – sier Gediminas at prosessen tar mye lengre tid for turister.

«Fordi 99 prosent. Folk kommer for moro skyld, vi seiler alltid lenge. Etter hvert ofrer folk tiden sin og kommer for å se denne siste fungerende taubanen, så det ville være veldig uetisk å flytte på 2 minutter og takk, greit. Det er fortsatt noe å huske, noe å fortelle”, er Gediminas overbevist.


Nabolaget Kaišiadorys er virkelig verdt å nevne, men ikke alle vet: overfloden av underholdning vil overraske selv de mest skeptiske

© Orijus Gasanovas

Stadig flere ønsker å leie denne fergen over lengre tid, for eksempel til middag eller annen underholdning.

Den andre grunnen til å komme til Kaišiadorys-distriktet er en liten ås, som er veldig populær blant turister som reiser med bil. Du kommer hit for å ta en eksepsjonell test.

Dette stedet skaper en optisk illusjon om at du ruller oppover, selv om det visuelt ser annerledes ut. En av de viktigste faktorene for å skape en slik illusjon er den skjulte horisonten. Uten horisont er det veldig vanskelig for en person å bestemme et nivå, siden det er umulig å gjøre en pålitelig sammenligning.

En annen grunn til å besøke disse områdene er et av de mest populære turistmålene i Litauen. Hvis du leter etter fred og ro, ønsker å unnslippe kaoset i byene, dvele i tankene, strømmer du til det unike Hotel Atokampis Boutique SPA & Resort i Kaišiadorys-distriktet.


Nabolaget Kaišiadorys er virkelig verdt å nevne, men ikke alle vet: overfloden av underholdning vil overraske selv de mest skeptiske

© Orijus Gasanovas

For å bo her må huset bestilles 2-3 måneder i forveien. Og det mest interessante var at en gang var det ingenting på dette stedet, og ingen kunne tenke seg et vellykket hotell.

Eve er en av direktørene og grunnleggerne av dette hotellet. Hun sier at alle hytter er for to personer så større bedrifter aksepteres ikke her. Essensen av rekreasjon i Atokamp er å gi gjestene inntrykk av at de er i fullstendig ensomhet uten naboer.


Kaišiadorys-distriktet er virkelig verdt å nevne, men ikke alle vet: overfloden av underholdning vil overraske selv de mest skeptiske

© Orijus Gasanovas

Hvordan ser resten av dette unike komplekset ut og hvilke andre severdigheter er verdt å besøke i Kaisiadorys? Finn ut i den siste utgaven av Orius Journey.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment