Home » Nadals andre nederlag, Ruud i semifinalen

Nadals andre nederlag, Ruud i semifinalen

by Erlend Loe

Den 36 år gamle Nadal, som for øyeblikket er nummer to på ATP-rankingen, startet turneringen med tap for Fritz, også i strake sett. I går begravde han sjansene for å avslutte året på nr. 1 og detronisere landsmannen Carlos Alcaraz (19), som var fraværende fra hovedstaden i Piemonte på grunn av skade. Betingelsen var seieren på dette arrangementet, der sesongens åtte beste tennisspillere konkurrerer mot hverandre.

Han ble holdt av Auger-Aliassime hovedsakelig på grunn av den bedre serven. Kanadieren sendte 15 ess, spanjolen bare ett.

«Å fullføre sesongen nr. 1 ville vært en prestasjon, spesielt på dette stadiet av karrieren min. Men jeg har tidligere sagt at det å være nr. 1 aldri vil være målet mitt igjen. Kroppen min, alderen min, mine personlige forhold er ikke det. .» Ikke la meg gjøre det,» innrømmet Nadal.

«Jeg må akseptere at 2023-sesongen starter i morgen for meg. Alt jeg kan gjøre er å jobbe med å gi meg selv en sjanse til å spille bra neste år. Jeg tror ikke jeg har glemt hvordan jeg spiller tennis eller hvordan jeg bare trenger for å gjenvinne selvtilliten jeg trenger for å spille på det nivået jeg ønsker å spille på.»

Vinneren av 22 rekordstore Grand Slam-turneringer (årets Australian Open og French Open) har ennå ikke møtt sin siste kamp i Torino – mot Ruud, men resultatet vil ikke lenger ha betydning.

Ruud har to seire på lur (han slo Auger-Aliassime på søndag) og sikrer seg en plass i semifinalen. Nadals jegere Auger-Aliassime og Fritz spiller direkte om den andre opprykksplassen.

Den røde gruppen stoppet i går. Serbiske Novak Djokovic og russiske Andrei Rublev vant første runde mens greske Stefanos Tsitsipas og russiske Daniil Medvedev ble beseiret.

Hubert Hurkacz spiller rollen som andre reserve i Torino.

Resultater fra gårsdagens Green Group-kamper:

Felix Auger-Aliassime (Canada, 5) mot Rafael Nadal (Spania, 1) 6-3, 6-4

Casper Ruud (Norge, 3) – Taylor Fritz (USA, 8) 6-3, 4-6, 7-6 (8-6)

PAP / Yagoda S.

You may also like

Leave a Comment