Home » Når det gjelder gass, er vi på den sikre siden

Når det gjelder gass, er vi på den sikre siden

by Catherine Monroe

Vi er på den sikre siden når det kommer til gass – sa partileder Jarosław Kaczyński under PiS-kongressen lørdag. Han forsikret at Polen også er sikret i forhold til andre energiressurser.

Som han sa under lov- og rettferdighetskonferansen på lørdag, president Jarosław Kaczyński, ble gassterminalen i Świnoujście ferdigstilt under PiS-regjeringen og arbeidet med Balitic Pipe vil snart bli fullført. Baltic Pipe har som mål å lage en ny rute for naturgassleveranser fra Norge til det danske og polske markedet og til sluttbrukere i nabolandene. Investorene er overføringssystemoperatører: danske Energinet og polske Gaz-System. Etter planen skal overføringslinjen etter planen settes i drift 1. oktober 2022 og nå full kapasitet tidlig i 2023.

«Vi fullførte gassterminalen, det var vår idé, det var Lech Kaczyńskis idé, og gassterminalen er oppkalt etter Lech Kaczyński» – sa Jarosław Kaczyński. Han la til at ideen «fremdeles var AWS en rørledning som forbinder oss med norske forekomster, det handler om gass, via Danmark».

PiS-presidenten bemerket at «mange andre forbindelser til gassnettverk i nabolandene» også ble opprettet under hans partis funksjonstid. Som han uttalte: «selvfølgelig ikke alle». «Det er derfor vi er trygge på gass» – bemerket han.

Som Kaczyński sa i begynnelsen av PiS-regelen: «Vi reddet gruveindustrien – fordi den var på randen av kollaps.» Samtidig erkjente han at gruvedrift er i trøbbel i dag: «Det har vært katastrofer, det er ingen måte, men den eksisterer og kull er fortsatt nødvendig». «Også her må vi ty til andre eksterne ressurser, men selvfølgelig ikke østover, vi er sikret. Det er også veldig viktig, sa han.

Kaczyński husket andre investeringer som gir fordeler til Polen. «De ble gjort under våre tidligere regjeringer, for eksempel investeringer i Mazeikiu, i dag lønner de seg mye når det kommer til forsyning av diesel (…) fordi vi hovedsakelig henter det derfra, ellers ville vi måtte importere» – påpekte han. Som han påpekte, «både nåværende og tidligere politikk for år siden har lønnet seg her».

KOMMENTARER (0)

Gå til artikkelen: Kaczyński: Vi er på den sikre siden når det gjelder gass

You may also like

Leave a Comment