Home » Nasjonal forestilling av Kaunas Dramateater – Interaktivt teater for ungdomskonferansen i Norges kultur

Nasjonal forestilling av Kaunas Dramateater – Interaktivt teater for ungdomskonferansen i Norges kultur

by Thure Lindhardt

På konferansen, som finner sted for første gang, vil programmet for forestillinger bli supplert med foredrag, kreative workshops og diskusjoner. Alle teaterforestillinger vil bli strømmet virtuelt, foredragsholdere vil snakke engelsk og et konferanseprogram vil være tilgjengelig her. Teaterutøvere og teoretikere vil ta opp sentrale spørsmål: Hva bringer kunstopplevelsen til det unge publikummet, hvordan påvirker interaktivitet og aktiv deltakelse i teatret nye kunstarter eller stimulerer engasjementet fra publikum til sterkere demokratiske prosesser i samfunnet?

Foredragsholdere på konferansen er teaterprofessor Lise Hovik, professor Kristian Nødtvedt Knudsen fra Universitetet i Agder, teaterkritikeren og forskeren Ine Therese Berg, regissøren Hilde Brinchmann, dramatikeren, teaterlæreren og regissøren Chris Cooper og lederen av konferansen. kunst- og utdanningsavdelingen Ragnhild Tronstad. Denne delen av konferansen vises direkte. Konferanseprogrammet er tilgjengelig for billettkjøpere frem til 2021. 10. oktober

Deltar i programmet for interaktive forestillinger av festivalen Bedrift: 13 (Norge), Bird and Bat (Island), Kava Cultural Muhely Theatre (Ungarn), Tigerstadsteatret (Norge), Eventyr i parken (Norge) og Kaunas National Drama Theatre (Litauen). Skuespillernes World Bamba fremføres i to forestillinger 30. september.

Arbeidet til regissøren Agnė Sunklodaitė analyserer tenåringenes verden, deres frykt og grusomhetens natur. Under forestillingen, som er basert på linjen i J. Goldings roman Fluenes herre og unges bekjennelser, observerer publikum ikke bare forestillingen, men uttrykker også tankene sine sammen med andre på jakt etter løsninger. «Golding bygger et minisamfunn i sitt arbeid som har sine egne regler, og det var denne samfunnsmodellen som var nødvendig for å snakke med unge mennesker, stille spørsmål om hvordan vi kan snakke med hverandre, hvor ønsket om makt kommer fra, ønsket om vold.

Unge mennesker har ingen å snakke med om det, så formålet med stykket er mer terapeutisk – de interaktive delene er ment å snakke med en ung person. Jeg vet av erfaring at barn er mye mer åpne for skuespillere som nettopp har spilt gjenkjennelige øyeblikk på scenen enn psykologer som diskuterer med dem etter en forestilling. Vi valgte denne formen for interaktivt teater – vi snakker med ungdom under forestillingen. Han snakker ikke engang. Å ta et steg mot et snakkende og underholdende samfunn er en stor prestasjon for oss, sier A. Sunklodaitė, forfatteren av forestillingen.

– Hvordan ble festivalen født?

– 2018-2021 fem europeiske teatergrupper og teatre (Norge Bedrifter: 13, Islandsk fugl og flaggermus, ungarsk kaffekultur Muhely, Litauens nasjonalteater i Kaunas, svensk Alllena teater) Sett opp nettverket Delta i livet ditt for å diskutere og utveksle erfaringer med inkluderende teater for barn og unge. I løpet av denne tiden utvekslet nettverksutviklerne kreative metoder og delte kunnskap i Budapest, Reykjavik, Bergen og Kaunas, og dette samarbeidet ble Join In-konferansen i Bergen. I tillegg vil samarbeidet mellom utøvere i dette området av teatret i 2022. Et internasjonalt ungdomsprosjekt «Tower of Babel» vil vokse, som vi vil se i august på Kaunas National Drama Theatre og i Kaunas District.

You may also like

Leave a Comment