Home » NATO-sjefen har ny jobb. «Kan nesten ikke vente»

NATO-sjefen har ny jobb. «Kan nesten ikke vente»

by Gunnar Garfors

– Jeg var spent på å finne den beste sentralbanksjefen for Norge, og jeg er sikker på at han er Jens Stoltenberg, sa Vedum. Han la vekt på at han hadde økonomisk utdannelse, forsto sosiale endringer og hadde lederegenskaper.

Stoltenberg ble utdannet siviløkonom fra Universitetet i Oslo i 1987. Han har vært generalsekretær i NATO siden 2014. Tidligere var han statsminister i Norge fra 2000 til 2001 og fra 2005 til 2013. kommer fra Arbeiderpartiet som nå styrer Norge. Nåværende regjeringssjef Jonas Gahr Store var tidligere utenriksminister i Stoltenberg-regjeringen. De deler et vennskap som de ikke legger skjul på.

Se også: Glapiński med en pris fra Duda. En sterk kommentar

NATO-sjef valgt til sentralbanksjef

I noen uker har det vært en debatt i Norge om Stoltenberg ville være det riktige valget gitt sentralbankens truede tap av uavhengighet. Finansdepartementet understreket i analysen at «en slik risiko ikke eksisterer». – Det har gått nok tid siden Stoltenberg var statsminister, heter det.

Media påpeker dette Stoltenberg blir den første sentralbanksjefen med politisk bagasje siden 1990-tallet. Valget hans ble kritisert av venstre- og høyreopposisjonen.

Stoltenberg sa han var «takknemlig for tilliten». – Jeg gleder meg til å begynne på jobb. Sentralbanken er en viktig institusjon for landet vårt, understreket han.

Fra mars, når nåværende sentralbanksjef går av, blir nåværende visepresident i denne institusjonen, Ida Wolden Bache, midlertidig president i Norges Bank. Hun var Stoltenbergs hovedkonkurrent.

Funksjonstiden for sentralbanksjefen i Norge, som har ansvar for pengepolitikk, finansiell stabilitet (tilsyn med banker) og forvalter Oljefondet, er seks år.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment