Home » NATO-skip vil legge til kai i Szczecin

NATO-skip vil legge til kai i Szczecin

by Gunnar Garfors

Skipene er ventet i Szczecin fredag ​​(5. mai) rundt klokken 17:00. 09:00.

Fem enheter av Standing NATO Mine Countermeasure Force Team vil ankomme Szczecin-kaiene. Blant dem er lagets flaggskip – norske HNoMS Nordkapp – samt fire antiminemottiltaksfartøy, hovedsakelig minejegere: belgiske BNS Bellis, estiske ENS Sakala, franske FS Pegase og det tyske dykkestøtteskipet FGS Rottweil. NATO-skipene er ledsaget av minesveiperen til den 8. kystforsvarsflotiljen ORP Drużno.

Bortsett fra Nordkapp, som legger til kai ved den ukrainske kaien, vil alle andre skip fortøye ved foten av Wały Chrobry.

– Du blir i Szczecin til mandag 8. mai. Etter avgjørelse fra kommandantene vil ikke skipene åpne dekkene sine for besøkende, informerer Kacper Reszczyński, talsmann for Seilsenteret.

Skipene ankommer Szczecin for et rutinebesøk. – Mellomlandingen i Szczecin vil være en mulighet for mannskapene til å fylle på forsyninger og forberede seg på gjennomføringen av påfølgende oppgaver – understreker talsmannen for CŻ, og legger til: – Arbeidsbesøk fra NATOs flaggskip til polske havner er også rettet mot å utvikle vennlige relasjoner Sosialisere og bli kjent med sjøfolks forhold, arbeid og utstyr. De tjener også til å utveksle erfaringer.

Hovedoppgaven til skipene til NATOs stående mine mottiltaksstyrker er å opprettholde sikkerheten til skipsfarten gjennom søk, oppdagelse og ødeleggelse av farlige undervannsobjekter. I tillegg er en viktig oppgave for teamet å demonstrere solidariteten til medlemmene i alliansen og å sikre sikkerheten til de maritime kommunikasjonsveiene. Lagets skip danner et mineforsvarssystem i sjøvann, det såkalte antimineskjoldet for Europa.

You may also like

Leave a Comment