Home » Naturgass fra Norge tilbys til europeiske priser

Naturgass fra Norge tilbys til europeiske priser

by Gabriel Scott

Som Naimski sa på RMF radio onsdag, dagen etter den offisielle åpningen av Baltic Pipe: «Norsk gass tilbys til europeiske priser, som også er diktert av den globale situasjonen, det er rett og slett et marked.» Samtidig, han bemerket at vi vil kjøpe denne gassen fra politisk ubetingede kilder, i motsetning til Yamal-traktaten, som «var et politisk verktøy som ble brukt av russerne i krigen».

Når det gjelder åpningen av gassrørledningen, understreket Naimski at han var fornøyd fordi han i 30 år hadde «delt i kampen for Polens uavhengighet fra russisk gassutpressing og oppnådd det».

Han viste også til informasjon om gasslekkasjer fra Nord Stream-gassrørledningene i Østersjøen. Han vurderte at det er vanskelig å si hvem som fikk gassrørledningene til å svikte, men bevisene vi har fra svenske tjenester tyder på at det var eksplosjoner, altså bevisst ødeleggelse. Man kan bare spekulere om destinasjonen, la Naimski til.

«Dette kan ta Russlands press på Europa et stort skritt videre. I krigen de fører med Vesten i Ukraina, bruker russerne metoder som inntil nylig virket utenkelige. Ingenting kan utelukkes i dag, sa den tidligere regjeringskommissæren for strategiske saker energiinfrastruktur. (TRYKK)

wkr/mmu/

You may also like

Leave a Comment