Home » Nederland får en ny sjanse til å vinne VM

Nederland får en ny sjanse til å vinne VM

by Thure Lindhardt

En titt på hva som skjedde tirsdag i verdenscupkvalifiseringen i Europa:

GRUPPE D

Frankrike rykket opp som gruppevinnere, men det gjenstår å se hvilket lag som kommer seg videre til sluttspillet som nummer to. Finland ligger på andreplass, to poeng foran tredjeplasserte Ukraina, men ser ut til å ha sin tøffeste hjemmekamp mot Frankrike. Ukraina dro til Bosnia-Hercegovina. Finland har en målforskjell på to mer enn Ukraina, som er tiebreaker hvis begge lag avslutter med samme poeng.

GRUPPE E

Wales trenger et poeng mot allerede kvalifiserte Belgia for å sikre andreplassen og en sjanse til uavgjort hjemme i kvalifiseringen neste år. Waliserne er allerede sikre på sluttspillet da de vant sin siste gruppe i League of Nations. Wales ligger på andreplass, fem poeng bak Belgia og tre foran Tsjekkia, som avslutter hjemmekampen i Estland. Tsjekkerne har en målforskjell på under to sammenlignet med Wales.

GRUPPE G

Dette er en ny sjanse for Nederland til å utligne førsteplassen og en automatisk plass i turneringen i Qatar. Med sitt første slapp nederlenderne inn to sene mål på lørdag for uavgjort 2-2 mot Montenegro og er to poeng foran Tyrkia og Norge. Nederland avslutter gruppespillet mot Norge i Rotterdam, hvor kampen spilles på et tomt stadion på grunn av ny delvis utestengelse i landet. Midtstopper Stefan de Vrij ble skadet mot Montenegro og er ute, noe som betyr at Matthijs de Ligt sannsynligvis vil stå sammen med Virgil van Dijk. Stjernespiss Erling Haaland er Norges største skaderelaterte tap. Tyrkia gikk glipp av siste kvalifiseringskamp mot Montenegro og har høyere målforskjell enn Norge. Nederland sin målforskjell er mye større enn noen av dem, så uavgjort vil absolutt være nok for Louis van Gaals lag til å komme først.

___

Mer AP-fotball: https://apnews.com/hub/soccer og https://twitter.com/AP_Sports

Les alle de siste nyhetene, siste nyhetene og koronavirusnyhetene her. Følg oss på Facebook, Twitter og telegram.

You may also like

Leave a Comment