Home » Nerijus surfer i Norge på motorsykkel: overnattingssteder på spektakulære steder og veier som er ukjente for andre

Nerijus surfer i Norge på motorsykkel: overnattingssteder på spektakulære steder og veier som er ukjente for andre

by Thure Lindhardt

I Amerika beundret han å reise med motorsykkel

Nerijus har bodd i Norge i seks år nå – han bodde i Amerika en stund, prøvde så å tjene til livets opphold i Litauen, men innså etter hvert at livet i hjemlandet ikke var lett, så han bestemte seg for å reise til utlandet for å tjene penger.

«Jeg har jobbet som lastebilsjåfør i Litauen en stund, men jeg er lei av vanskelighetene med å krysse grensen til Russland, møtt med ulemper og korrupsjon. Selv om jeg tok eksamen fra universitetet og prøvde å søke jobb etter spesialisering. , innså jeg at på grunn av lønningene mine ville jeg ikke overleve – N.Miejatie gjemmer seg ikke – Jeg dro til Norge for å bygge et hus i Litauen, så jeg bodde mellom to land de to første årene – jeg jobbet i seks uker og hadde to uker fri. Å fly ga ingen mening etter at familien ble splittet, så jeg ble her for alt.

I Norge driver Nerijus betongpumpe. Som han selv forklarer, dreier det seg om tunnelarbeider som graves under fjordene slik at ferger ikke må brukes.

– Tunneler er rundt 15 km lange og bidrar til å unngå kjøring på ferger, som er svært mange i landet, men å gå gjennom dem bremser all trafikk betraktelig, sier N. Motiejaitis.

Som tenåring var Nerijus fascinert av motorsykler, men innså først at han kunne reise med dem i Amerika. Etter å ha reist mange steder, ga Nerijus senere opp hobbyen, men kjøpte seg en turmotorsykkel for 4 år siden og begynte å reise intensivt igjen.

«Jeg hadde motorsykkel allerede da jeg var 16, men som alle unge mennesker gned vi oss gjennom skoger og landsbyer. Det var ikke før jeg var i Amerika at jeg sparte penger og kunne kjøpe en sterkere motorsykkel, – sier N. Motiejaitis. – Jeg var på motorsykkel fra Norge til Hellas, jeg kjørte rundt i Alpene. I fjor da det var mange restriksjoner på grunn av pandemien, bestemte vennene mine og jeg oss for å reise til Nord-Norge. Når jeg kjører bilen min, ville jeg ikke se hva jeg legger merke til. Lukt, vind … Alt er annerledes.»

Når jeg kjører bilen min, ville jeg ikke se hva jeg legger merke til. Lukt, vind … Alt er annerledes

Nerijus kjører turmotorsykkel forskjellige steder, noe som er mer behagelig enn vanlig for ham. Og når han snakker om den ubeskrivelige følelsen av å reise, ler N. Motiejaitis og tenker at denne romantikken kan ha kommet fra bøker han leste som barn om indianere som rir på sletten.

«Reisemotorsykler er større og jeg er 1,95 m høy, noe som gjør kjøringen lettere. Jeg kjøpte også en som tilhører eventyrkategorien, så de er ikke bare egnet for kjøring på motorvei, men også terreng, forklarer Nerijus.

Reis til Norge i helgen

På korte turer til Norge, spytter vanligvis annenhver helg. Fredag ​​kveld når han kommer tilbake fra jobb setter han sammen det essensielle, og når han står opp lørdag morgen setter han seg umiddelbart på motorsykkelen.

«Jeg kjører 700-900 km i helgen. Det virker kanskje ikke så mye om det var i Litauen eller Tyskland, hvor en slik distanse kan tilbakelegges på noen timer. Og her i Norge: det er mange ferger, svingete veier og fjell, – sier N.Miejatie. – Jeg bruker også spesielle apper for motorsyklister som sender meg ut av hovedveiene. Der kan du velge mer svingete, fjellrike veier. Du setter deg ned og kjører gjennom steder hvor du aldri ville snu fordi du ikke visste – noen ganger må du til og med gjennom gårder. Når du svinger på slike veier, kjører du Ant 30 og hvis du er veldig god.»

Nerijus bruker vanligvis en helg på turen selv og den andre på å forberede seg til neste tur. I reisegrupper på nett følger han hele tiden med på om noen deler interessante steder, og når han ser noe vakkert, skriver han det umiddelbart ned på kartet sitt. I tillegg filmer N.Motiejaitis alt mens hun kjører motorsykkel, slik at hun fortsatt må installere videoen sin og laste den opp på YouTube under forberedelseshelgen.

«Jeg har aldri en presis plan, men jeg vet hvor jeg skal, hva jeg må se,» sier Nerijus. – Etter at du har jobbet med systemet, tar det ikke lang tid å forberede seg. Jeg tar med telt, sovepose, madrass og noe å spise slik at jeg kan lage noe selv om kvelden.

VIDEO: Sesong 2021 del 11 / Norges sørligste punkt / camping / Påsken nærmer seg


Nerijus innrømmer at han ikke er særlig interessert i å utforske byer og deres arkitektur, men mye mer interessert i å bli kjent med naturobjekter. Mannen prøver alltid å se fossen, kjører de svingete veiene som tilbyr en fantastisk utsikt når han klatrer. Når man nyter naturen er det imidlertid viktigere å ta hensyn til værmeldingen.

«For en måned siden var jeg ute i fem dager, jeg var på værradaren, det regnet på lørdag. Jeg trodde det ikke var noe slikt, jeg kjørte min vei, og den dagen fløy jeg til vennene mine i helgen. Den kvelden fortsatte Jeg gikk bort med en kopp kaffe, slo på radaren og så regn og snø der jeg ville hjem. Jeg skjønte at det ville bli problemer, – ler N. Motiejaitis. Gå tilbake samme vei som jeg kom, men regnet ble fortsatt hengende på meg jeg kom hjem på -4 minusgrader og med snø.

Fotoalbum av personlig album / Moments of Travels av Nerijus Motiejaitis

Fotoalbum av personlig album / Moments of Travels av Nerijus Motiejaitis

Selv om Nerija noen ganger blir overrasket over været, forsikrer han at han for eksempel ikke har noe imot regnet fordi han har på seg gode klær.

«Du prøver fortsatt å velge godt vær bare fordi du ikke kan se noe i regn eller tåke,» bemerker N. Miejaitis.

Nerijus inviterer ofte vennene sine til å bli med på turen, men de er ikke alltid enige, så mannen går alene ut på gaten uten frykt. Etter hans mening er det trygt å reise i Norge, folk er tolerante og telt kan slås opp nesten hvor som helst.

«Vi la merke til det da. Du kan ikke slå opp telt der det er inngjerdet, i selve byen eller i en manns hage, men hvis du kjører bil, ser en byggeplass eller en skogsving, kan du stoppe og slå opp et telt. Noen ganger kjører du om kvelden og prøver å finne et uvirkelig sted å sove fryktelig god utsikt. Jeg er spesielt heldig med det i år – jeg skal sette opp telt, sitte på en klippe og se på fjordene, sier N.Miejatie fornøyd.

Det gjør det billigere og friere å reise

På slike turer må Nerijus bare betale for drivstoff, mat og noen ganger nødvendige motorsykkelreparasjoner. Mannen har anslått at en dagstur koster rundt 70-100 euro, og selv om det ikke er billig, er det fortsatt billigere å reise.

«Det viktigste er at søvn ikke koster noe. I Norge er hotellene svært dyre, med priser i hundrevis av euro per natt, og vil du slå opp telt på en campingplass starter prisene på 15 euro. Ved en av de siste stoppet jeg fordi jeg ikke fant et sted å slå opp telt, så jeg måtte betale 30 euro, sier N.Miejatie. – Selvfølgelig, hvis du må dusje hver dag blir det vanskeligere for her er elvene veldig raske og kalde, så vi drar til campingplassen med noen dagers mellomrom for å ta et bad eller se etter en innsjø. Jeg spiser også på bensinstasjonen om dagen fordi det er veldig dyrt å gå på restauranter her.»

Fotoalbum av personlig album / Moments of Travels av Nerijus Motiejaitis

Fotoalbum av personlig album / Moments of Travels av Nerijus Motiejaitis

Å reise kun med motorsykkel og telt er ikke bare billigere, men gir også Neria større frihet, da du ikke trenger å organisere overnatting på forhånd, du trenger ikke lenger være avhengig av avgang eller ankomsttid. Og bildene som N. Motiejaitis ser når han stopper over natten forskjellige steder er ubeskrivelige.

Et av de mest minneverdige stedene for Nerijus var Preikestolen, som er rundt en og en halv time til fots når du ankommer. Ifølge Nerius er det en grunn hule som henger 600 meter over fjorden og ser imponerende ut.

«Det sørligste punktet i Norge har også gjort inntrykk – det er et fyrtårn, du kan klatre til toppen, lese historien og du har utsikt over havet. Jeg likte også Vestkapplatået – når du kommer til toppen kan du se havet og fjelltopper. Det er et av de mest vindfulle stedene i Norge, hvor skip ofte havarerte tidligere. På den tiden føler du deg berørt av historien, til og med gruen forsvinner i kroppen din, sier N. Motiejaitis.

På dette tidspunktet føler du deg berørt av historien, til og med gruen blekner i kroppen din

Selv om Nerius på ansvarlig måte velger stedene å reise, er han noen ganger skuffet over bildene han ser. En mann kan bare være fornøyd med at dette er ekstremt sjeldent.

– Kanesteinen er den mest fotograferte steinen i Norge. Det ser imponerende ut på bildene, men når du ankommer, forvent at det er større. Og det er omtrent to fot fra vannet, selv om det er 3-4 fot høyt. Ser ut som det vil fungere vau, men ingenting virkelig imponerende,» innrømmer N. Motiejaitis.

Fotoalbum av personlig album / Moments of Travels av Nerijus Motiejaitis

Fotoalbum av personlig album / Moments of Travels av Nerijus Motiejaitis

Mens han reiser, møter Nerijus også utfordringer, og det vanskeligste er å søke på andre når han reiser med kameratene. Etter hans mening, når du kjører alene, avhenger alle avgjørelser av deg selv, og mens han er ute med venner, merker N. Miejatie at han ikke reiser for seg selv, men for andre. Men slike vanskeligheter lønner seg når du også har morsomme eventyr.

«Vi dro til Hellas med en venn, lette lenge etter søvn, snudde til slutt til siden og fant en vakker eng ved elven. Om morgenen våknet vi til den berømte lyden – vi stakk hodet gjennom teltet og så at vi var i en flokk med kyr og okser. Teltet mitt var rødoransje, så vi hoppet raskt ut fordi vi var redd politiet ikke skulle tenke på det, ler Nerijus og legger til at det endte lykkelig og flokken gikk forbi.

For de som drømmer om å reise med motorsykkel og telt fraråder Nerijus å laste opp ting og sykle med så lite vekt som mulig. Han anbefaler også å ikke bare se på turens endelige destinasjon, men også ta hensyn til de omkringliggende objektene for ikke å gå glipp av de spektakulære stedene ved et uhell.

«Jeg vil anbefale å ha et godt telt som er lett og lett å slå opp. Hvis det var vanskelig å bygge i regnet, ville du bløtlegge det og ikke ville ha noe mer. Teltet mitt er satt opp på et minutt og folder seg ut som en paraply, understreker N. Miejaitis.

Fotoalbum av personlig album / Moments of Travels av Nerijus Motiejaitis

Fotoalbum av personlig album / Moments of Travels av Nerijus Motiejaitis

Nerius innrømmer at han noen ganger drømte om å reise på en månedsreise, men økonomien og tilknytningen til jobben hindrer ham i det. Men nå vil han reise på ferie så mye som mulig.

«Hvis jeg hadde ferdighetene til å jobbe eksternt, ville jeg definitivt gått bort med en gang. Men nå er jeg bundet til jobben, timene og lønnen. Derfor prøver jeg å reise ut i minst to uker på ferie – når grensene åpner reiser jeg til Frankrike, sier N. Miejatie. «Og nå er planen min å utforske hele Norge fordi jeg vet at jeg ikke kommer til å bo her for alltid.»

You may also like

Leave a Comment