Home » Nestleder i Utenriksdepartementet på Nord Stream 2-lekkasjen: provokasjon kan ikke utelukkes

Nestleder i Utenriksdepartementet på Nord Stream 2-lekkasjen: provokasjon kan ikke utelukkes

by Catherine Monroe

Jeg kan ikke utelukke noe scenario. Vi er i en situasjon med høy internasjonal spenning. Vår østlige nabo fører hele tiden en aggressiv politikk, inkludert væpnede i Ukraina, så provokasjoner kan ikke utelukkes, vurderte Marcin Przydacz, nestleder i Utenriksdepartementet etter Nord Stream 2-gasslekkasjen.

Påmelding til vår siste konferanse har startet. PRECOP 27, i regi av WNP.PL, finner sted 18.-19. oktober og går foran COP27 klimatoppmøtet i Egypt. Vi inviterer!

Energistyrelsen meldte at det oppsto en gasslekkasje fra en av Nord Stream 2s to rørledninger mandag. Ifølge byrået er det ingen sikkerhetsrisiko forbundet med å åpne gassrørledningen utenfor restriksjonssonen. Landets sjøfartsadministrasjon har stengt en vannmasse i Østersjøen sørøst for Bornholm for skip.

Nestlederen i UD ble spurt i Polsat News om lekkasjen kan ha noe med Baltic Pipe å gjøre. «Når vi får fullstendig informasjon om årsakene til denne feilen, også fra våre danske partnere, vil vi kunne peke ut alle mulige motiver med fullt ansvar,» sa han.

«Jeg kan ikke utelukke noe scenario. Vi er i en situasjon med høy internasjonal spenning. Dessverre fortsetter vår østlige nabo å føre en aggressiv politikk. Episoder i Vest-Europa «- Przydacz understreket. «Vi har sett denne typen provokasjoner de siste mange årene, inkludert forsøk på å ta ut politiske fiender. Du må holde deg rolig her og sjekke det rolig ut, men jeg er overbevist om at dagens åpning av dette store, viktige Baltic Pipe-prosjektet vil bli utført kontinuerlig fra og med høsten vil det pumpes gass for å holde polske familier trygge «- la han til. .

Gassrørledningen Nord Stream 2 er ikke offisielt satt i drift, men er fylt med gass på grunn av trykktester. Rett før Russland invaderte Ukraina kunngjorde kansler Olof Scholz at landet hans ville slutte å bruke rørledningen.

Nestlederen i UD ble også avhørt om medieoppslag om at uidentifiserte droner nylig ble oppdaget på oljerigger på norsk kontinentalsokkel. De norske hemmelige tjenestene utelukker ikke at dagens hemmelige tjeneste kan handle mot Norge etter krigsutbruddet i Ukraina.

«Norge er medlem av den nordatlantiske traktatorganisasjonen, det er en del av NATO, det er under vår felles NATO-paraply, så jeg tror at det ikke er noen åpenlyse undergravende handlinger her, men forsøk av ulike slag på å påvirke energimarkedene fra angriperen. stat , dette er aggressorstatene som ønsker å påvirke disse energimarkedene, den frykter denne vinteren, sier at det vil bli problemer igjen i Europa – det kan ikke utelukkes, vi må undersøke rolig og om nødvendig reagere, men ikke bare gjennom verbale appeller, fordi våre naboer i Moskva ikke gjør så mye med det – vi må bare handle på en slik måte at vi unngår disse provokasjonene så fort som mulig,» sa Przydacz.

Som han la til, «kan det handle om å skape frykt i folk.»

Sjekk ut vår nyeste 1×1 med Jerzy Polaczek fra PiS. Vil voivodskapet miste sin innflytelse over en større flyplass?

kontorer til leie. Se tilbud på PropertyStock.pl

You may also like

Leave a Comment