Home » Netflix omgår Apples provisjon. Det er en knapp for dette i appen

Netflix omgår Apples provisjon. Det er en knapp for dette i appen

by Connie Nielsen

Netflix har introdusert en løsning i sin iPhone-applikasjon som lar deg omgå behovet for å betale Apple en provisjon for å betale for et abonnement gjennom App Store.

Applas regler for betaling for applikasjoner tilgjengelig på App Store er enkle – utvikleren må dele og gi pengene til Cupertino-giganten 30 % av beløpet som belastes av brukeren. iPhone-produsenten annonserte imidlertid dette for noen måneder siden vil tillate utviklere av «Reader»-applikasjoner å inkludere en lenke til nettstedet deres for å opprette og administrere kontoer. Netflix benyttet seg av dette og la til en knapp på siden i sin app for Apple-enheter netflix.com/join.

Utseende: Orange: Netflix 6 måneder gratis

Utseende: Netflix With Ads Promises Real Poverty – Netflix

Knappen nevnt ovenfor er synlig for brukere som ikke er logget på Netflix-appen for iPhone og iPad. Etter å ha klikket på den, ser brukeren en lang advarselsmelding (oversatt fra engelsk):

Alle kontoer eller kjøp gjort utenfor denne appen administreres av utvikleren av «Netflix». App Store-kontoen din, lagrede betalingsmåter og relaterte funksjoner som abonnementsadministrasjon og refusjonsforespørsler vil ikke være tilgjengelige. Apple er ikke ansvarlig for personvernet eller sikkerheten til transaksjoner med denne utvikleren.

Folk som ikke er redde for denne meldingen kan trykke på «Neste»-knappen mens de navigerer på denne måten til registreringssiden på Netflix-plattformen. Der kan du opprette en konto, velge riktig plan og angi informasjonen som kreves for å fullføre betalingen. Hele beløpet vi betaler går til Netflix-kontoen og Apple får ikke en krone.

Hva er alt dette for noe?

Saken med en ekstra knapp i applikasjonen virker liten, men den er veldig viktig for en kampplattform. 2018 helt Netflix har fjernet muligheten til å abonnere på tjenesten sin fra iPhone-appen. Samtidig forsikret Apple dette Netflix vil ikke kunne lede potensielle abonnenter til sin egen nettside fra appen. Det ser imidlertid ut til at Cupertino-selskapet tapte denne kampen.

Utseende: Apple vil be deg om å betale for å få tilgang til Apple Pay. Amerikanske banker gikk til retten

Utseende: iOS 15.6 utgitt. Dette kan være siste stopp før iOS 16

Bildekilde: Burdun Iliya / Shutterstock.com

Tekstkilde: BGR

You may also like

Leave a Comment