Home » Nobelprisen for WO¦P? Senatorene sendte forslaget til Norge. Det er ingen signaturer fra PiS

Nobelprisen for WO¦P? Senatorene sendte forslaget til Norge. Det er ingen signaturer fra PiS

by Catherine Monroe

I brevet står det at stiftelsen har vært ledet av Jerzy i 31 år havregryn, har blitt et reelt sosiologisk fenomen i Polen. Hver januar siden 1992 arrangerer orkesteret spontane innsamlinger, som støttes av alle generasjoner av polakker. Målet er å samle inn donasjoner til det polske helsevesenet, spesielt for pediatri. «Mr. Owsiak og teamet hans bygde organisasjonen vedvarende, spontant og kontinuerlig, og samlet inn rundt 50 millioner i prosessen dollar for å støtte ulike grener av helsevesenet (pediatrisk hjertekirurgi, psykiske lidelser, seniorhelse, sepsis, etc.)» står det i brevet.

«Vi som senatorer republikken polering, vi er veldig imponert over denne veldedighetsaksjonen som mobiliserer alle generasjoner av polakker i et politisk splittet og revet land. Orkesterdonasjonsdagen er en feiringsdag for alle som respekterer rettsstaten, rettighetene til minoriteter og LHBT+-personer og friheten til å uttrykke sine egne meninger og synspunkter.

Lær mer på Hjemmesiden til Gazeta.pl

Parlamentarikere understreket at til tross for den politiske uroen, har Great Orchestra of Christmas Charity samlet inn penger kontinuerlig i 31 år, og summen vokser hvert år. «Stiftelsen beviser at selv i et land med dyp splittelse, er handling uten hensyn til personlige politiske preferanser mulig og fordelaktig for pasientene. Derfor berømmer vi stiftelsen som leder av veldedige aktiviteter i Polen, som ofte gjennomføres mot regjeringspartiets synspunkter» – leser vi i brevet til Den Norske Nobelkomité.

Brev til Nobelkomiteen senatet

Forslaget ble signert av senatorer fra alle klubber unntatt PiS og enmannsklubben til Jarosław Gowins avtale.

Dette er ikke Great Orchestra of Christmas Charity sitt første bud på Nobelprisen

Parlamentsmedlemmer og regjeringer er en av gruppene som kan foreslå nominasjoner. Det er også medlemmer av internasjonale domstoler, presidenter for universiteter, professorer i humaniora, direktører for fredsforskningsinstitutter og politiske institutter, vinnere av Nobels fredspris og medlemmer av organisasjonene som har mottatt den, samt tidligere og nåværende medlemmer av Den norske Nobelkomité og dens rådgivere.

Sannsynligvis den første meldingen fra Great Orchestra of Christmas Charity og Jurek Owsiak selv var i 2017 av MP Joanna Schmidt. I et intervju med Gazeta.pl forklarte hun at Owsiaks årlige kampanje er et globalt fenomen. – WOŚP er en handling som forener polakker på tvers av divisjoner. Dette er spesielt viktig nå. Det involverer mennesker fra hele verden. Jeg vet ikke om noe annet slikt initiativ som vil forene så mange polakker i landet og i verden – understreket hun.

Schmidt forklarte at hun etter å ha sendt inn søknaden mottok en spesiell verifikasjonskode og en mer detaljert søknad, hvoretter hun måtte samle inn materiale som dokumenterte Owsiaks prestasjoner.

Jurek Owsiak: Nobelprisen for Owsiak? NEI!

Jurek Owsiak kommenterte da at det var en dårlig idé å rapportere ham. «Edelt for Owsiak? NEI! Sinne over sinne. Den forventede mengde surmuling og forhøyet blodtrykk kan være smertefullt. Med tanke på at jeg inntar alkohol, lytter til satanisk musikk og organiserer gjørmebad i Przystanek Woodstock… Jeg er totalt uegnet for denne Nobelprisen» – skrev han. Imidlertid skrev stiftelsen at det var «en enorm ære og stor stolthet».

Samme år ble The Great Orchestra of Christmas Help grunnlagt av statsviteren prof. Adam Grzegorczyk, rektor ved doktorgradsskolen i Warszawa. – The Great Orchestra of Christmas Aid var aktiv ikke bare for pasienter i Polen, men også for viktige initiativ i utlandet, som vi ofte glemmer. Det var f.eks. Hjelp til ofre for naturkatastrofer – bemerket prof. Grzegorczyk. Som han forklarte, «en analyse av tidligere notabiliteter og organisasjoner indikerer at Great Orchestra of Christmas Charity er en ideell kandidat.»

I 2017 gjennomgikk Den Norske Nobelkomité kandidaturene til 318 personer og institusjoner. Prisen ble gitt til International Campaign to Abolish Nuclear Weapons «for deres arbeid med å bevisstgjøre de katastrofale humanitære konsekvensene av bruk av atomvåpen og for deres enorme innsats for å sikre et traktatforbud mot slike våpen».

Passer Great Orchestra of Christmas Charity til profilen til Nobelkomiteen?

To år senere ble Owsiak og Great Orchestra of Christmas Charity nominert av TVN Turbo-journalisten Rafał Collins og Kukiz’15 MP Andrzej Kobylarz. Etiopias statsminister Abiy Ahmed ble hedret for sin innsats for å fremme fred og internasjonalt samarbeid, spesielt for sitt besluttsomme initiativ for å løse konflikten Grense med nabolandet Eritrea.

Som Wyborcza.pl bemerkerDen norske Nobelkomité deler sjelden ut veldedige formål. Unntaket er 1979-prisen, da Agnes Gonxha Bojaxhiu (Mor Teresa av Calcutta) ble tildelt for «Arbeid blant de fattigste av de fattige».

se videoen
WOŚP er WOŚP for bedrifter? Kaniowicz: Jeg er ikke enig, det er ubegrunnet

You may also like

Leave a Comment