Home » Nobelprisen i litteratur 2023. Hvem får den viktigste prisen i litteraturens verden? Her er favorittene

Nobelprisen i litteratur 2023. Hvem får den viktigste prisen i litteraturens verden? Her er favorittene

by Catherine Monroe

I dag finner vi ut navnet på vinneren av Nobelprisen i litteratur 2023. Finn ut navnene på favorittene allerede før Svenska Akademien kunngjør hvem som vant den viktigste prisen i litteraturens verden. Hvem har størst sjanse til å vinne i år?

Vi møter vinneren den første uken i oktober Nobelprisen i litteratur 2023. Gallaen begynner 5. oktober kl. 13.00 og er tilgjengelig for seere online.

Denne torsdagen vender litteraturelskernes øyne mot Stockholm. Du kan se direktesendingen nedenfor.

Nobelprisen i litteratur har blitt delt ut i 122 år. Fire ganger ble det delt ut til to personer samtidig, syv ganger ble det ikke kåret noen vinner i det hele tatt. Av de 119 forfatterne som ble hedret, var 17 kvinner. Den prestisjetunge prisen ble delt ut i fjor Den franske forfatteren Annie Ernaux. Svenska Akademien hedret henne «for motet og den kliniske innsikten som hun utforsker røttene, fremmedgjøringene og kollektive grensene til personlig hukommelse med.»

Bookmakere hos Nicer Odds sier at de har de beste oddsene for å vinne 2023 Nobelprisen i litteratur Haruki Murakami. For et år siden var den japanske forfatteren blant de ti beste, nå er han på topp og sjansene hans er estimert til 9:1.

På andreplass kom en kinesisk forfatter Kan Xue – med en score på 11:1.

Den siste plassen på pallen ble tatt av fire forfattere med odds 13:1 – Gerald Murnane fra Australia, Thomas Pynchon fra USA, Ludmiła Ulicka fra Russland og Jon Fosse fra Norge.

Litt lavere var: Margaret Atwood, Salman Rushdie, Emmanuel Carrère, Karl Ove Knausgård og Houellebecq (som var toppen av rangeringen i fjor).

Dette er imidlertid bare bookmakernes spådommer, som i tilfellet Tokarczuk og Ernaux bare var litt feil. Vi må vente til 5. oktober for å finne ut hvem som får den viktigste prisen i litteraturverdenen i år.

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment