Home » Nobelprisen i litteratur 2023: Hvem vinner den? Vi kjenner avgjørelsen

Nobelprisen i litteratur 2023: Hvem vinner den? Vi kjenner avgjørelsen

by Catherine Monroe

Nobelprisene 2023 – hva venter?

Nobeluken går mot slutten. Vi har ikke funnet ut hvem som vant Nobels fredspris ennå – kunngjøringen kommer fredag ​​6. oktober. Vinneren av Nobelprisen i økonomiske vitenskaper skal etter planen kunngjøres mandag 9. oktober.

Nobelprisen – hvor mye er den verdt?

Som vi rapporterte i midten av september, annonserte Nobelstiftelsen at vinnerne av årets Nobelpriser vil motta ytterligere en million kroner, noe som bringer prisens totale beløp til nesten en million dollar.

Den økonomiske verdien av Nobelprisen har endret seg flere ganger de siste årene. I 2012, på grunn av krisen, ble betalingen til vinnerne av denne prestisjetunge prisen redusert fra 10 til 8 millioner kroner, da Nobelstiftelsen ønsket å styrke sin økonomi.

I 2013 var Nobelprisene for prestasjoner innen vitenskap, litteratur og fred, første gang delt ut i 1901, verdt rundt 1,2 millioner dollar, til tross for reduksjonen i prisbeløpet til 8 millioner kroner.

Hver nobelprisvinner mottok ikke bare en pengepremie, men også en gullmedalje og et diplom. Det kan være mer enn én hederlig omtale i hver kategori. Hvis det er mer enn én vinner i en kategori, deler nobelprisvinnerne likt på prispengene. Årets Nobelpris er på 11 millioner svenske kroner (4,4 millioner PLN).

You may also like

Leave a Comment