Home » Nok en utfordring for Armand Duplantis

Nok en utfordring for Armand Duplantis

by Erlend Loe

Etter å ha satt ny verdensrekord i Diamond League-finalen søndag i Eugene, mottok den svenske stavhopperen Armand Duplantis nok en tredje utfordring på 100 meter, denne gangen fra verdensmesteren på den avstanden fra Budapest, Sha Carri Richardson.

Han ble tidligere utfordret av Jamaicas to ganger olympiske mester på 100 meter Shelly-Ann Fraser-Pryce og verdensrekordholder på 400 meter hekk Karsten Warholm fra Norge.

Duplantis var enig i alle utfordringene, men sa at hvis det kom til det, ville Richardson mest sannsynlig stå først i køen neste år fordi de er venner fra tiden ved University of Louisiana.

SE OGSÅ: Slutt på Diamond League-sesongen. Det andre polske møtet i verden!

«Ja, vi kjenner og liker hverandre veldig godt, og vi støtter hverandre hele tiden mens vi konkurrerer rundt om i verden. Derfor er hun den naturlige nummer én for meg. «I tillegg er hun den nåværende verdensmesteren på denne distansen, så utfordringen er alvorlig,» sa stavhopperen, som er født i USA, men har dobbelt statsborgerskap og har representert Sverige siden 2015.

Dagbladet Aftonbladet husket at Richardsons personlige rekord var 10,64, mens Duplantis» eneste offisielt registrerte resultat var 10,72 fra 2018 ved en universitetskonkurranse i Louisiana. Samme år løp han ytterligere 10,57, men resultatet ble ikke anerkjent fordi vinden var for sterk.

«Jeg er mye raskere enn jeg var for seks år siden, som resultatene viser.» «Jeg tror jeg kan gjøre mellom 10:30 og 10:40 i dag,» kommenterte stavhopperen sitert av avisen.

I tillegg til OL-gull i Tokyo, vant den 23 år gamle svensken verdensmesterskapet i Eugene i fjor og i Budapest i år, samt EM to ganger, i Berlin i 2018 og i München i 2022. I Eugene slo han verdensrekorden for syvende gang med et resultat på 6,23 meter på sitt første forsøk.

KN, PAP

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment