Home » Nok et land etter Danmark og Norge mot FIFA. De vil knekke Infantino M¦

Nok et land etter Danmark og Norge mot FIFA. De vil knekke Infantino M¦

by Catherine Monroe

Verdensmesterskap i Qatar kan vise seg å bli et tungt slag for organisasjonen FIFA. «Jeg har aldri opplevd noe lignende. Ikke bare er jeg skuffet, jeg er sint. Dette er helt uakseptabelt» – sa Jesper Møller, president i den danske foreningen etter forbudet mot å bruke regnbuearmbånd foran Gianni Infantino. Nok et skandinavisk land slutter seg til kampanjen, melder den danske portalen Extra Bladet.

se videoen
Slik jukset Ochoa Lewandowski. «Ikke alle la merke til det»

Sverige slutter seg til protestene mot FIFA og Infantino

Tidligere denne uken, Karl-Erik Nilsson (president i den svenske unionen Fotball) uttalte at det lokale forbundet vurderte å aktivt støtte Infantino, men etter aktiv handling fra Danmark og Norge bestemte landet seg for å slutte seg til protesten. – Gitt det som har skjedd de siste dagene, hvis det var en avstemning i dag, kunne vi absolutt ikke gjort det, sa Nilsson på spørsmål om Sverige ville støtte den nåværende FIFA-sjefen i et fremtidig valg. Sveitseren er den eneste kandidaten til en ny periode i verdensfotballens styrende organ. Valget er berammet til mars 2023.

«Vi forstår ikke FIFAs holdning til dette i det hele tatt», sier den svenske presidenten, og viser til forbudet mot symboler knyttet til bevegelser for mangfold. Inkludert det berømte «One Love» pannebåndet fotballspiller får automatisk gult kort. «Som foreninger kan vi ikke sette spillere i en situasjon der de kan få gule kort.» leser vi i en felles uttalelse fra fagforeninger i England, Wales, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland og Sveits.

Du kan finne mer lignende innhold på hjemmesiden Gazeta.pl.

En av nasjonene som mest fordømmer FIFAs handlinger er danskene. Onsdag holdt de pressekonferanse med foreningspresident Jesper Möller. Han uttrykte sin forargelse over handlingene til organisasjonen ledet av Gianni Infantino. Han avslørte at danskene til og med vurderer å forlate FIFA-strukturer.

Nordmennene stilte seg med demkommenterte: «Vi er ikke sikre på at Infantino er den rette lederen. Vi står for det danskene sier og beskriver. FIFA opptrådte på en slik måte at konflikten eskalerte, sier presidenten i Norges Fotballforbund til NRK. «. baller Nozna (NFF) Lise Klaveness.

Representanter for de syv skal etter planen møtes torsdag 24. november Fremstillingdeltar i verdensmesterskapet og kampanjen «One Love». De vil diskutere oppfølgingen av FIFA-sanksjonene. Det er mulig at saken havner i retten.

You may also like

Leave a Comment