Home » Nokia vender tilbake til markedet for bærbare datamaskiner med PureBook Pro

Nokia vender tilbake til markedet for bærbare datamaskiner med PureBook Pro

by Peter Østbye

Det var en tid da Nokia var involvert i produksjon av bærbare datamaskiner. Det var i 2009 da selskapet lanserte Nokia 3G Booklet, men det er en stund siden Nokia fulgte etter.

Forrige uke, Nokia presentert den nye bærbare PureBook Pro for globale markeder. Dette siste tilskuddet til Nokias produktlinje er et resultat av selskapets samarbeid med det franske selskapet OFF Global, som vil gjøre det enklere for brukere i flere andre markeder å kjøpe Nokia-telefoner. Dette er en lisensavtale og OFF Global vil være ansvarlig for utvikling og salg av bærbare Nokia-PCer over hele verden.

Nokia PureBook Pro er tilgjengelig i to skjermstørrelser: 15,6 tommer og 17,3 tommer. Begge variantene har LED-paneler og støtter Full HD-skjermoppløsning. Kant-til-kant-skjermene er bakgrunnsbelyst og antirefleks.

Den bærbare datamaskinen får strøm den siste 12. generasjons Intel Core i3-1220P-prosessoren kombinert med en Intel UHD-grafikkbrikke. Det er den samme 12. generasjons Intel-prosessoren som nylig ble annonsert og støtter 28 W. Den støtter 8 GB DDR4 RAM og 512 GB M.2 PCIe NVMe SSD-lagring. Nokia PureBook Pro er utstyrt med et 2 megapiksel webkamera og en innebygd mikrofon for videosamtaler.

Nokia PureBook Pro har også et batteri i forskjellige størrelser. 15,6-tommers-varianten har et 63 Wh-batteri, mens 17,3-tommers-modellen har et 57 Wh-batteri. Begge støtter hurtiglading via en USB Type-C-port, som sies å nå 60 % lademerket på 30 minutter. Den støtter også et bakgrunnsbelyst tastatur. Den kjører på Windows 11 og støtter også en fingeravtrykkssensor.

pris og tilgjengelighet

Andre detaljer inkluderer 4 x 8ohm/1W høyttalerstøtte, 3,5 mm lydkontakt, USB 3.2 Type-A-port, 2 USB Type-C-porter, Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0 og en micro SD-kortleser. Det er også en vektforskjell; 15,6-tommers modellen veier 1,7 kg og 17,3-tommers modellen er litt tyngre med 2,5 kg.

de 15,6-tommers Nokia PureBook Pro koster 699 euro, og 799 euro for 17,3-tommers varianten. Det er ingen ord om når det vil være tilgjengelig for kjøp for interesserte kjøpere, men vi forventer at flere detaljer kommer snart. Den nye Nokia bærbare er tilgjengelig i blå, mørkegrå, rød og sølv.

Selskapet har ikke detaljert tilgjengelighet ennå, men det står land som Frankrike, Belgia, Finland, Danmark, Sverige, Luxembourg, Nederland, Østerrike, Irland, Italia, Polen, Portugal, Spania, Norge, Island, Storbritannia, Sveits, Marokko , Tunisia, Canada og Thailand vil motta PureBook Pro i fase 1 av utrullingen.

You may also like

Leave a Comment