Home » Nordic Talk Festival 2022

Nordic Talk Festival 2022

by Connie Nielsen

Workshops om lesing av runer, show med vikingkamper, norsk folkedansundervisning, fotoutstilling, konserter, foredrag, rundebord, foredrag, møter med kunstnere, forfattere og spesialister fra Polen og Skandinavia – dette er bare noen av attraksjonene som vil finne sted under arrangementet Nordic Talk Festival. Festivalen finner sted i Gdynia 27.-29. mai.

Detaljert program for festivalen

Historie, folklore og kulturarv i de nordiske landene, spesielt Norge og Island – dette er hovedtemaene i årets femte utgave Nordic Talk Festival. Årets utgave finner sted i Gdynia og varer i tre dager, fra 27. til 29. mai.

Arrangementene finner sted samtidig på flere steder: Konsulat for kultur, Gdynia bymuseum, Filmsenteret Gdynia og i åpent byrom. Det er gratis adgang til alle arrangementer, men forskrifter gjelder. Detaljer og program finner du nedenfor Festivalens hjemmeside.

Se også: Litt følelser, litt sentiment. Circus Zalewski i Tricity

Tilbake til røttene

I år dreier Nordic Talking Festival seg rundt relaterte temaer De nordiske lands historie, folklore og kulturarv.

– Vi vil tilbake til røttene og til fortiden. Vi vil følge i fotsporene til vikingene, lære om vanene til de innfødte folkene i den nordlige kanten av Europa og oppdage mysteriene til heltene og store familier i nord, beskrevet av islandske buljonger. Vi skal se på folkedrakter, danse norsk polka, lære å lese runer og bli kjent med islandske sagn – kunngjør han Aleksandra Wiśniewska Med Art of Freedom Foundationarrangøren av festivalen.
Les også: «Wiking»-filmanmeldelse. Av Odin, så bra det er!

Forelesninger, workshops og show

I tillegg til foredrag og foredrag inneholder festivalprogrammet en hel rekke tematiske workshops og sidearrangementer med spesielt fokus på kultur og folklore i Norge og Island. Deltakere på Nordic Talking Festival har mulighet til å lære om voksne skandinaviske eventyr, se norske boller, danse tradisjonell norsk polka, synge nordiske sanger, lære å lese runer, ta en bue og samtale på gammelirsk, svensk og norsk for å samtale og Dansk. Det blir også vikingkamper, bylek, fotoutstilling, forfattermøter, konserter og presentasjon av to filmer av Jakub Witek, inkludert polsk premiere på Ordinary Life.

nordisk talende er et helårsprosjekt som samler elskere av kulturene i de nordiske landene. Den består av mennesker som deler felles interesser og en kjærlighet til det fjerne nord. De deler aktivt sin lidenskap og kunnskap gjennom sosiale medier, organiserte språkmøter og workshops. Nordic Talking er et forum for utveksling av ideer, felles verdier, kontakter og samarbeid med merkevarer knyttet til det nordiske markedet og polske skapere av den skandinaviske bloggosfæren.

Arrangørene av arrangementet er byen Gdynia og Stiftelsen Art of Freedom, og hovedpartnerne – EØS- og Norgesstipendene og Finans- og regionaldepartementet.

You may also like

Leave a Comment