Home » Nordmannen fant en måte å håndtere russerne på. Putin vil ikke stoppe denne bølgen

Nordmannen fant en måte å håndtere russerne på. Putin vil ikke stoppe denne bølgen

by Catherine MonroeWladimir Putin


© Getty Images, Mikhail Svetlov
Wladimir Putin


Alle kan nå bidra til å endre russernes kunnskap om hva som skjer i Ukraina. En norsk dataekspert har laget en nettside som lar e-post sendes til russiske adresser. Sannheten om krigen kan sendes til opptil 150 mottakere samtidig.

Følg hendelsene i Ukraina i vår LIVE RAPPORT

Ideen er ikke ny – tidligere, på initiativ fra hackere fra Squad303-gruppen, ble det opprettet et verktøy for å sende SMS-meldinger til et tilfeldig russisk telefonnummer og e-post til en tilfeldig adresse. Mekanismen utviklet av nordmennene er imidlertid mer perfekt – opptil 150 pakker kan sendes på en gang, så e-postbokser over hele Russland flommer over av slike meldinger.

Se også:

Sverige og Finland brøt med tradisjonen. «Det var et sjokk for Putin»

Brevet, som russere mottar i massevis, har uttrykket «Ja You ne wrag» (jeg er ikke din fiende) i emnefeltet og er skrevet på russisk. Han rapporterer at det meste av verden fordømmer Putins invasjon av Ukraina og appellerer til deres følelser og verdier.

E-posten inneholder også oppriktige oppfordringer til mottakeren om å søke i ikke-statlige medier etter sannheten om Ukraina og å gå inn for sannhet, ærlighet og medmenneskelighet.

Se også:

«Bild» sporet opp «Putins villa» i Berlin. Dette er Kremls desinformasjonssenter

De spammer Russland. E-post med sannheten om krigen

I løpet av få dager har 22 millioner slike e-poster allerede blitt levert til russiske postkasser. De sendes av frivillige som også tar seg av å endre russisk bevissthet. En stab av mennesker med god vilje var involvert i utarbeidelsen av mekanismen. De har satt sammen en liste over 90 millioner aktive kontoer som spam-programvare sender meldinger til. Hvis de etterlater seg private e-postkontoer, kan de sende spamfiltre uhindret.

Se også:

Ramzan Kadyrov skjelte ut Elon Musk. Milliardæren svarte hånlig

Denne aktiviteten, kjent som en ping, rapporteres av BBC. Den norske IT-spesialisten som ga ut verktøyet, som beskytter hans personopplysninger og ikke vil oppgi navnet hans i tilfelle, forklarer at han følte seg tvunget til å gjøre noe fordi han var bekymret for det mulige utbruddet av tredje verdenskrig.

– Under andre verdenskrig og tidligere kriger fløy folk flygeblader over Tyskland og kastet dem. Det er bare en mer moderne måte å få folk til å åpne øynene på, sier Fabian.

You may also like

Leave a Comment