Home » Nordmannen Ingebrigt G. er mistenkt for å ha myrdet en innbygger i Oświęcim i Polen

Nordmannen Ingebrigt G. er mistenkt for å ha myrdet en innbygger i Oświęcim i Polen

by Connie Nielsen

Ingebrigt G., en nordmann mistenkt for å ha myrdet en polsk kvinne i Auschwitz og kidnappet et barn, er allerede i Polen, sa talsmann for påtalemyndigheten i Kraków, Janusz Hnatko. Mannen ble overlevert av Danmark til det polske rettsvesenet torsdag kveld.

Velkommen det nye året rundt om i verden

Etter utlevering til Polen ble mannen ført til forhåndsfengselet i Warszawa-Służewiec. Distriktsadvokatens kontor i Oświęcim hadde tidligere utstedt en europeisk arrestordre mot ham og sendt inn en utleveringsforespørsel.

Ingebrigt G. er mistenkt for å ha begått forbrytelsen å myrde og kidnappe barnet sitt. Det er allerede gitt ordre om å overføre ham til Wadowice fengsel.

– I løpet av de neste dagene vil Ingebrigt G. bli ført til distriktsadvokatens kontor i Oświęcim, hvor siktelse vil bli reist, han vil bli avhørt som mistenkt og det vil bli tatt en beslutning om videre bruk av varetektsfengsling – aksjer Janusz Hnatko.

26-åringen ble funnet død av faren i en leilighet i Oświęcim i begynnelsen av november i fjor. Datteren hennes, som var flere år, og jentas far, Ingebrigt G., var imidlertid ikke der, og politiet forfulgte mannen. Kraków-domstolen utstedte en europeisk arrestordre (ENA) mot nordmannen etter anmodning fra distriktsadvokatens kontor. Det ble sendt ut barnealarm bak barnet. Etter noen timer ble mannen stoppet av danske tjenestemenn på Københavns motorvei. Han kjørte en Volkswagen med skilt i Oświęcim, og 5 år gamle Mia satt i baksetet.

Obduksjonsresultatene bekreftet at 26-åringen fra Oświęcim døde som følge av sår og blødninger. Kvinnens kropp viste ifølge uoffisielle opplysninger også skader som tydet på at hun forsøkte å forsvare seg.

Mias bestefar ble innvilget midlertidig forvaring av barnet ved en avgjørelse fra Oświęcim-domstolen.

21. desember godkjente tingretten i København utlevering av nordmannen til Polen. Nå er han sluppet ut i landet.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment