Home » Nordmannen var sint. Skandale rett før hoppet. «Det kan ikke fortsette slik»

Nordmannen var sint. Skandale rett før hoppet. «Det kan ikke fortsette slik»

by Erlend Loe

verdenscup én skihopping Forrige helg besøkte han Bad Mitterndorf. Og i en avstand på 269 km Seefeld ble konkurrert av norske kombinertutøvere. Mens konkurransen på langrennsbanen gikk uten store problemer, endte konkurransen i lokalbakken med en liten skandale. Alt på grunn av hendelsen som skjedde under Espen Andersens hopp.

se videoen
Adam Małysz viste hvordan hans hverdagsarbeid som administrerende direktør egentlig ser ut

Skandale på hoppkonkurranse. Nordmannen ble «hemmelig filmet»

Da nordmannen satte seg på startstangen og gjorde seg klar til å hoppe, dukket det plutselig opp en mann ved siden av ham. Han tok ut telefon Mobiltelefon og begynte å skyte hopperen. Han var veldig nær. Andersen reagerte ikke, og etter en stund falt han ned i avsatsen. Han hoppet bare 100 meter og etter en serie den ble bare rangert som 18. plass. Han avsluttet til slutt konkurransen på 22. plass. Vertenes representant, Johannes Lamparter, vant.

Halvor Egner Granerud har tatt en strategisk beslutning. Dette burde gi ham en fordel over Kubacki

Du kan også finne mer sportsinnhold på Gazeta.pl

Etter konkurransen blir hendelsen før Andersens hopp mer omtalt som en sportslig rivalisering. Nordmennene er rasende. De er ikke i tvil om at den mystiske mannens oppførsel påvirket konkurrentens konsentrasjon og følgelig hans svakere hopp. Ifølge NRK skal Andersen ha vært rasende over filmingen i hemmelighet.

– Jeg ble litt motløs. Da jeg satt på strålen og noen tok opp meg med mobilkamera, ble jeg opprørt – sier Andersen til NRK. Han setter seg nesten opp og tar på meg mens jeg forbereder meg på å hoppe. Det irriterer meg at en fyr fikk sitte rett ved siden av meg. Jeg burde ignorere det og bare hoppe. Jeg prøvde å ikke tenke på det mens jeg satt på bjelken. Men ting kan ikke fortsette slik. Jeg hadde nesten ikke plass til armen fordi det satt en fyr ved siden av meg.

Norges landslagssjef Ivan Stuan la ikke skjul på sin indignasjon. – Han blandet seg inn i Espens forberedelser til hoppet og spolerte kanskje litt med det hopperen skulle gjøre. Espen var skikkelig frustrert da han kom ned. Han følte at forsøket hans var ødelagt, det var meningsløst, totalt unødvendig, tull.

Lasse Ottesen, konkurransedirektør i Nordic Combined World Cup, reagerte raskt på hendelsen. Han beklaget overfor nordmennene og uttrykte sin beklagelse over at en slik situasjon hadde oppstått.

«Jeg så bildene senere og skjønte at det var et distraherende element som ikke burde vært der. Det må vi selvfølgelig forklare. Det ble en pause både i forberedelsene og det som skjedde med Espen, sier Ottesen til NRK.

Konkurransesjefen avslørte også at det var mulig å identifisere mannen som forstyrret hoppernes hvile. Det viste seg at det var en av de frivillige som jobbet på konkurransen. – Han er en del av organisasjonsstaben. Han jobber hardt og gjør det han kan. Han ble fristet til å ta noen bilder mens han var der oppe. Men det er selvfølgelig helt uakseptabelt. Vi snakket med ham og han fikk en veldig, veldig klar beskjed», forklarte Ottesen og la til at mannen slettet alle bilder tatt av Andersen.

Halvor Egner Granerud og Yevgeny MarusiakHalvor Egner Graneruds flotte klasse. Han overrakte prisen til Yevhen Marusiak

You may also like

Leave a Comment