Home » nordmannen Warholm slår verdensrekorden over 400m hekk, den franske håndballspilleren i semifinalen …

nordmannen Warholm slår verdensrekorden over 400m hekk, den franske håndballspilleren i semifinalen …

by Thure Lindhardt

Ingen medalje til den franske delegasjonen ved OL i Tokyo natt fra mandag til tirsdag 3. august. Begge kajakksjansene er borte. Men de franske håndballspillerne slo Bahrain for å kvalifisere seg til semifinalen. Og det som ikke skulle mangle var finalen på 400 meter hekk for menn, der Karsten Warholm fikk panikk mot angrepet.

Håndball: bluesen blant de fire siste

Kvartfinalen mot Bahrain så ut som et lurespill. Stilt overfor et lag som allerede hadde hatt suksess i kampene sine ved å forlate bassengene og dermed ikke hadde noe å tape, håpet det franske laget, andre olympiske mestere, å bli beroliget etter det skaderelaterte tapet av to verdifulle elementer i den siste spill. Gruppe: Hugo Descat (adduktorer) og Timothey N’Guessan (pakke for resten av OL).

Etter en luftspalte i midten av den første tredjedelen, låste Blues tilgang til burene sine og brukte noen raske faser av spillet for å ta av og ha råd til en ensidig finale. Med 42:28 vant Habs sin plass til semifinalen, hvor de møter vinneren Tyskland-Egypt (13:45).


Friidrett: Supersonic Warholm, Mihambo kronet

Nattens sensasjon var finalen på 400 meter hekk. I sin voldsomme duell med Rai Benjamin ble nordmannen Karsten Warholm ikke bare olympisk mester, men brøt fremfor alt sin egen verdensrekord på 76 hundredeler (45»94). En overveldende prestasjon der vår konsulent Stéphane Diagana mistet stemmen. Mens Kevin Youngs rekord (46»78) hadde blitt holdt fra 1992 til 2. juli, var det tre av dem som slo ham i den finalen.

I finalen slo Karsten Warholm og Rai Benjamin begge verdensrekorden med stratosfæriske tider, 45''94 for nordmannen og 46''17 for amerikaneren.

I nattens andre finale ble den nye dronningen av lengdehoppet kronet og heter Malaika Mihambo. Tyskeren, verdensmesteren 2019 i Doha, tok gullmedaljen på sitt sjette og siste hopp på 7 meter. Alt ble spilt i en lomme: de tre første ble holdt innenfor tre små centimeter. Amerikaneren Brittney Reese med 6,97 meter tok sølv (etter gull i London og allerede sølv i Rio) og nigerianeren Ese Brume bronse i partiet om nest beste forsøk.

Friidrett: det handler om Habz, Raffin og Brossier

Herrenes 1500 meter har gitt sin dom. Azedine Habz, fjerde av serien hans, men ikke Baptiste Mischler, sist uuttalt for 27 hundredeler, og Alexis Miellet (28. gang) går inn i semifinalen.

Like forhold i trippelhoppet med 1 på 3. Melvin Raffin kvalifiserte seg med et hopp til 16,83m (11.), noe som gjør at han kan være en del av de tolv som skal delta kl. 04.00 sist torsdag, men Benjamin Compaoré (16.59 m.). ), 19.) og Jean-Marc Pontvianne (ingen hopp validert) ble eliminert.

I kvinnekategorien bekreftet Amandine Brossier sin billett til semifinalen over 400 meter med andreplass i sin serie.

Kveldens første smil for det franske laget.  Azzeddine Habz kvalifiserer seg over 1500m.  En av løpets favoritter, Pole Lewandowski, ble eliminert i pelotonen på grunn av en forferdelig krasj.

Kanopadling: ingen bragd for franskmennene

I toseterkajakken (K2) over 500 meter landet europamesterne i 2018, Sarah Guyot og Manon Hostens, som kvalifiserte seg til finalen med tredje beste tid på halvparten bak to ungarske båter, langt unna de tre beste. raskt løp. De er på 7. plass på 1’40»329, nesten fem sekunder bak den seirende New Zealand-båten. Takket være en tid på 1’35»785 vant de gull og ny olympisk rekord. Polen (1’36»753) og Ungarn (1’36»867) fullførte pallen.

I en enseters kajakk (K1) over 1000 meter kom ikke Étienne Hubert til finalen og ble kun nummer seks i semifinalene sine.

You may also like

Leave a Comment