Home » Nordmenn advarer om å holde seg unna «spionhval» fra Russland

Nordmenn advarer om å holde seg unna «spionhval» fra Russland

by Gunnar Garfors

Hvithvalen, med kallenavnet Hvaldimir, fikk internasjonal berømmelse da Han ble sett iført en spesiell sele med kamerafester. Eksperter sier dette er bevis på at dyret gjennomgikk «spiontrening» i Russland.

En av tingene som indikerer forbindelser til den russiske marinen er dette at «Utstyr St. Petersburg» er skrevet på seleklemmene (Utstyr fra St. Petersburg.» Ifølge eksperter kom hvalen fra Murmansk, hvor han fikk opplæring.

Jorgen Ree Wiig, marinbiolog ved Fiskeridirektoratet, ble sitert av CNN for å si at den russiske marinen «allerede var kjent for å trene beluga til militære operasjoner».

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Det nye løftet til PiS. MPC-medlem: Effekten er umiddelbar

Norge advarer mot å holde seg unna spionhval

Hvaldimir har blitt observert jevnlig utenfor kysten av Norge siden han ble løslatt fra selen. Fordi dyret er tamt, følger det lett etter båter og samhandler med folk om bord. Han leter etter mat.

Fiskeridirektoratet meldte at Hvaldiumir i dag ligger i Oslofjorden. – Det betyr at han har nådd et veldig tett befolket område, og risikoen for skade på hvalen fra menneskelig kontakt har økt kraftig sa Frank Bakke-Jensen, leder for NDR.

Hvithviten er en fredet art i Norge, så det har vært en oppfordring om å unngå å skade dyret. Nordmenn lurer nå på hva de kan gjøre for å ivareta dyrets sikkerhet uten å fange det.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment