Home » Nordmenn er redde for forbannelsen. Kubacki svarte dem slik

Nordmenn er redde for forbannelsen. Kubacki svarte dem slik

by Erlend Loe


PAP / Grzegorz Momot / Dawid Kubacki

Lukasz Witczyk


Halvor Egner Granerud er gullfavoritt i ski-VM i Planica. Nordmennene frykter imidlertid forbannelsen knyttet til VM-lederen. Dawid Kubacki svarte på tvilen deres.

Nordmennene har ventet på at skihopperen deres skal triumfere i den individuelle konkurransen i Nordisk VM i 28 år. Favoritten til årets mesterskap er Halvor Egner Granerud, som hadde en oppsiktsvekkende sesong. Nordmannen leder verdenscuptabellen og forlater sjelden pallen.

Med tanke på resultatene han oppnådde, kalte bookmakere og forståsegpåere ham en hopper som kan nå til to gullmedaljer. Det er allerede kjent at denne prognosen ikke vil gå i oppfyllelse, fordi Piotr Żyła var best i normalbakken.

Skijumping.pl-portalen har laget et statistisk sammendrag som viser at bare fire ledere av verdenscupens totalrangering klarte å vinne verdensmesterskapet. Redaksjonen i norske vg.no analyserte denne statistikken og fryktet en forbannelse.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsports: Serena Williams strålende kreasjon. fansen begeistret
– Vi var veldig glade for at vi klarte å bryte 58-åringens forbannelse om OL-gull i storbakken forrige sesong. 28 år er også lang tid. Det er ikke lett å vinne verdensmesterskapet, men jeg tror vi har gjort mye for det, sier Clas Brede Brathen, leder for det norske hopplaget.

Tjenesten vg.no spurte Dawid Kubacki hva han syntes om «forbannelsen». – Jeg aner ikke hvorfor det er det. Dette er statistikken – sa viselederen for verdensmesterskapet.

Kubacki er også oppført som en av favorittene til å vinne gullmedaljen. Norske medier påpekte at polakkene har hatt jevnlig suksess i verdensmesterskap de siste årene.

– Vi polakker har jobbet veldig hardt for å gjøre det bra i mesterskapene og har vunnet mange medaljer de siste årene – la Kubacki til, som var verdensmester i normalbakken i 2019. På de neste to utgavene av verdensmesterskapet triumferte Piotr Żyła på denne typen anlegg.

Les også:
Hva skjedde med Stoch? Alle gnir seg overrasket i øynene
Flott informasjon fra Dawid Kubacki. Og like før medaljekampen
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment