Home » Nordmennene er bekymret for Graneruda. «27 poeng forsvinner raskt»

Nordmennene er bekymret for Graneruda. «27 poeng forsvinner raskt»

by Erlend Loe


PAP / EPA / Christian Bruna / På bildet: Halvor Egner Granerud

David Frank


Halvor Egner Granerud vant de to første konkurransene i den 71. Four Hills-turneringen med glans. Nordmennene frykter imidlertid at deres landsmann ikke vil klare presset i Innsbruck. Så langt har han vært skuffende på Bergisel.

To spektakulære seire og 26,8 poeng foran Dawid Kubacki sammenlagt. Den 71. Four Hills-turneringen startet strålende for Halvor Egner Granerud, og før stevnestart var det mye snakk om at nordmannen hadde et problem med to konkurransehopp på et fremragende nivå. 26-åringen har brutt en barriere med den, men en annen er ventet å dukke opp om to dager.

Vi snakker om hoppbakken Bergisel (HS130) i Innsbruck. Så langt har nordmannen gjort det dårlig på dette anlegget. I sesongen 2020/21, da han ledet Four Hills-turneringen ved pause, endte han bare på 15. plass i hoppingen i Innsbruck. Dette er fortsatt hans beste prestasjon i denne bakken i karrieren.

Norske medier drømmer i all hemmelighet om at Granerud skal bli den første utøveren fra landet deres som vinner alle konkurranser i Four Hills-turneringen. Derimot bekymrer fortiden med Granerud på Bergisel dem. Portalen vg.no understreker at det viktigste er å vinne totalvurderingen av arrangementet.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsportie: Polsk keepershow. Se hva han gjorde på trening
– 27 poeng forsvinner fort og det ønsker vi ikke. Derfor jobber vi veldig hardt for å ta vare på alt vi kan kontrollere, sier Clas Brede Brathen, sportssjef for det norske landslaget, til vg.no om «ledelsen» » av Granerud.

– To av de fire etappene i turneringen er gjennomført. Nå er det en mer krevende bakke for Halvor, som han kjempet før, la Norges trener Alexander Stöckl til i et intervju med Viaplay.

Samtidig uttrykte den norske treneren håp om at treningshopp ville gjøre at Granerud kunne finne seg til rette på Bergisel. 26-åringen er i så god form at han kan kjempe om å erobre anlegget i Innsbruck.

Vi får vite 4. januar om dette vil skje. Da nærmer den tredje konkurransen i Four Hills-turneringen seg. Konkurransen starter klokken 13.30

Les også:
Thurnbichlers overraskende ord. Det var derfor han sa det
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment