Home » Nordmennene støtter Kubacki. «Vi er med David nå»

Nordmennene støtter Kubacki. «Vi er med David nå»

by Erlend Loe

Den norske hoppsjefen Clas Brede Brathen sa til NTB-byrået: «Jeg kan bare si med hånden på hjertet at vi alle er samlet i miljøet vårt og er bekymret for denne situasjonen. Vi holder sammen til tross for grenser, nasjonaliteter og alt, det er derfor vi er sammen med David nå.»

SE OGSÅ: Kona til Dawid Kubacki kjemper for livet. Tilstanden din er alvorlig

Vinner av verdensmesterskapet og Raw Air Tournament, Halvor Egner Granerud, skrev først på Kubackis profil på sosiale medier og uttrykte senere bekymringer til media.

«Jeg fant ut om Dawids pensjonisttilværelse 15 minutter før kvalifiseringen på søndag. Jeg skjønte ingenting, men jeg følte at noe veldig alvorlig var på gang og det var høyere grunner til å forlate Norge så snart. Det var kun innlegget hans på Instagram som fikk meg til å innse alvoret i situasjonen. Jeg får bare håpe alt ender bra, sier han til NTB.

Verden-gjengen understreket daglig at Kubacki var en av de mest kjente skihopperne og at hans plutselige pensjonisttilværelse må ha hatt en alvorlig, ikke-sportslig grunn.

«Nyheten om Kubackis plutselige avgang og deretter den alvorlige tilstanden til hans kone traff oss som en bombe,» kommenterte «Dagbladet».

Tre individuelle konkurranser og to lagkonkurranser gjensto i verdenscupen til slutten av konkurransen. Polakken ligger for øyeblikket på andreplass i den sammenlagte stillingen, men alt tyder på at han vil skli av pallen på rankingen, ettersom tredje østerriker Stefan Kraft er bare 42 poeng bak ham, fjerde slovenske Anze Lanisek 118. Crystal Globe-vinneren ble Norges Halvor Egner Granerud, som har 2058 poeng med tre konkurranser igjen.

Denne helgen skal hopperne konkurrere i Lahti og om to uker i Planica.

You may also like

Leave a Comment