Home » Norge beholder ledelsen i Beijing-OL-medaljer

Norge beholder ledelsen i Beijing-OL-medaljer

by Gunnar Garfors

Norske idrettsutøvere har allerede vunnet 21 medaljer ved OL i Beijing – ni gull, fem sølv og sju bronse.

Tyskland ligger på andreplass med åtte gullmedaljer, fem sølv- og to bronsemedaljer. Mandag tok herrelaget bronsemedalje i hoppkonkurransen for Tyskland.

Med 16 medaljer – syv gull-, seks sølv- og tre bronsemedaljer – ligger USA på tredjeplass på medaljetabellen til de olympiske leker i Beijing. Mandag ble Keilie Humphreys den første olympiske mesteren i monobobsleigh-konkurranse for kvinner og Elan Mayer-Taylor tok sølvmedaljen. Bronseprisen i isdans gikk til den amerikanske duoen Medison Habella/Zakary Donahue, det samme gjorde bronsemedaljen i disiplinen til freestyleløperen Megan Nick i skiakrobatikk.

Nederland har seks gull-, fire sølv- og to bronsepriser.

Østerrike, Sverige og Kina er blant de fem gullmedaljevinnerne, mens den russiske olympiske komité (ROC)-laget er den nest mest delegerte delegasjonen i Beijing med 18 priser, selv om det kun er fire gullmedaljer for ROC-utøvere.

Totalt har 21 lag minst én gullmedalje, men 26 representanter for delegasjonene har minst én medalje, inkludert Latvia, som deler 24. plassen med Belgia og Polen.

Ved OL i Beijing ble det delt ut fire sett med medaljer på mandag, og ni sett med medaljer ble delt ut på tirsdag.

De olympiske leker i Beijing finner sted fra 4. til 20. februar.

Etter de olympiske leker finner de paralympiske leker sted i Beijing fra 4. til 13. mars.

Andre leser

You may also like

Leave a Comment