Home » Norge bevæpner Ukraina. «Vi vil engasjere oss enda mer» – EURACTIV.pl

Norge bevæpner Ukraina. «Vi vil engasjere oss enda mer» – EURACTIV.pl

by Gabriel Scott

Den norske regjeringen har besluttet å sende Mistral-luftvernmissilsystemet til Ukraina. informert EURACTIV.com.

«Mistraler er et effektivt våpen som også brukes av marinen. Et slikt våpen vil være svært verdifullt for Ukraina, vurderer den norske forsvarsministeren Bjørn Arild Gramog la til at våpnene allerede var sendt til Ukraina.

Mistral-systemet har en rekkevidde på opptil 6 km og er ment å forsvare seg mot fly og helikoptre som flyr ganske lavt. Den norske regjeringen har gitt Ukraina hele forsyningen av luftvernmissiler til Mistrala: rundt 100 stykker.

Den norske hæren planla uansett å fjerne Mistral fra tjeneste, så overføringen av denne typen våpen til Ukraina vil ikke påvirke potensialet til den norske hæren nevneverdig.

– Missilene blir trukket tilbake fra det norske forsvaret, men det er fortsatt et effektivt våpen som vil være svært verdifullt for Ukraina. Andre land har allerede levert lignende våpen til Ukraina,» bemerket Gram.

statsminister Jonas Gahr butikk I går på Stortinget kunngjorde Stortinget at regjeringen vil fortsette å levere våpen til Ukraina.

– Vi vil engasjere oss enda mer, sa han og la til at Norge allerede har levert to forsendelser med M72-granatkastere til Ukraina.

Så langt har den norske regjeringen blitt kritisert for å være treg med å støtte ukrainere og ikke i tilstrekkelig grad motarbeide Putin.

– Norge har fortsatt mye å gjøre. Så langt går alt for sakte og det er ikke nok av det, sa MEP Ola Elvestuen i et intervju med VG.

Ine Eriksen Søreide i Høyre varslet at hennes gruppe «støttet fullt ut» regjeringens beslutning om å sette inn et luftvernsystem.

You may also like

Leave a Comment