Home » Norge: den siste bensinbilen solgt tidlig i 2022?

Norge: den siste bensinbilen solgt tidlig i 2022?

by Thure Lindhardt

Elbiler i Olso, Norge

Norge kan selge sin siste bensinbil i april 2022, tre år før datoen fastsatt av regjeringen i det skandinaviske landet. Det kommer fra en nylig publisert rapport fra Norges Bilforbund (NAF).

Rapporten er basert på det siste innenlandske kjøretøysalget. Ifølge Statens vegtrafikk var under 10 % (9,66 %) av de 110 864 kjøretøyene som ble solgt de første 8 månedene av 2021 bensin- eller dieseldrevne.

Dette representerer en betydelig nedgang sammenlignet med samme periode i 2019 da bensinbiler sto for 21 % av salget. I 2017 sto elbiler for mindre enn 50 % av bilsalget i Norge.

– Salget av nye bensin- og dieselbiler faller i Norge, sier Thor Egil Braadland, representant for norske myndigheter i NAF. «Hvis trenden har fortsatt i fire år, vil salget avsluttes i første halvdel av 2022. Det er mye tidligere enn selv den mest optimistiske elbilentusiasten hadde trodd var mulig. «

Selv om salget av bensindrevne kjøretøy ser ut til å gå mot slutten naturlig, vil det ikke være slutten på tradisjonelle kjøretøy på norske veier.

«De fleste eier fortsatt en brukt bensin- eller dieselbil,» sa Braadland. – Omtrent 85 % av bilene på norske veier har fortsatt bensin- eller dieselmotor. Men nybilsalget viser at vi ser begynnelsen på slutten på fossilbilen. «

Bensinbiler fortsetter å selges, selv om forhandlere i Norge har mange flere alternativer og modeller for kjøpere som ønsker en elbil. I tillegg antar eksperter fra landet at kjøretøyer med forbrenningsmotorer fortsatt vil være tilstede og relativt populære på bruktmarkedet.

En av grunnene til at elbiler er populære i Norge, er de mange insentivene for forbrukere til å bytte til elbiler. Disse inkluderer:

  • Rabatterte tariffer på over 50 % for betalte parkeringsplasser og bomveier.
  • Betydelig lavere avgifter på elbiler (ca. 25 % mindre) og svært høye avgifter på bensinbiler. Disse avgiftene finansierer i hovedsak rabatter på elektriske kjøretøy.
  • Begrenset tilgang til noen byer med et bensinkjøretøy.
  • Elektriske bedriftsbiler får en avgiftsreduksjon på 50 %.

Dette betyr at en elbil vanligvis koster mindre enn bensinekvivalenten. En Volkswagen e-Golf koster for eksempel rundt 800 euro mindre enn en tradisjonell Golf i Norge.

You may also like

Leave a Comment