Home » Norge: En meteor i «uvanlig størrelse» lyser opp himmelen

Norge: En meteor i «uvanlig størrelse» lyser opp himmelen

by Thure Lindhardt

P.Det er foreløpig uklart om det virkelig er en meteoritt. Handlingene fant sted natt til lørdag 24. juli til søndag 25. juli. Innbyggere i Oslo, Norge, sier de så en «uvanlig stor» ildkule krysse himmelen i flere sekunder, rapporterte flere medier, bl.a. BBC.

På nettsiden til Norsk Meteorittnettverk – den Norsk meteorregn -, en innbygger i Oslo ved navn Bjørn Weme, vitnet etter denne overraskende opplevelsen: «Jeg så meteoren, jeg trodde det var en rakett. Jeg hørte et sus og det var flere farger. «

Himmelens hvelv lyser i 5 sekunder

Mange mennesker, som ham, sier at de plutselig så himmelen gå opp i flammer rundt ett om morgenen. Fenomenet ville ha opplyst himmelen i Sør-Skandinavia og sendt ut et veldig sterkt lysglimt som kunne sees over øst i landet. Ildkulen ville vært synlig i rundt fem sekunder, ifølge nettstedet Norsk meteornerrverk.

LES OGSÅ22. august 1888, dagen en meteoritt drepte en person

Fra det lokale politiets side, sitert av BBC, sa politiet at de mottok mange 911-anrop etter at denne ildkulen dukket opp. Mediet forsikrer imidlertid at ingen personskader eller skader ville blitt observert.

Turgåere oppfordres til å være på vakt

Som påminnet Geo, er en meteor et «lysende fenomen som skapes ved at et fast stoff faller fra verdensrommet og inn i jordens atmosfære». Nyhetssiden opplyser da at vi kun kan bruke begrepet meteoritt dersom bergarten ikke har gått helt i oppløsning.

Ifølge de første videoanalysene er det mulig at fragmenter på nivå med det store skogsområdet i Finnemarka har truffet jorden, fortsetter BBC. Dette er cirka 60 kilometer vest for Oslo. Et team med spesialister ble mobilisert på stedet for temaet.

LES OGSÅDen store frykten for meteoritter

Turentusiaster anbefales på det sterkeste å se opp for steinene som de bruker for å krysse veien som virker uvanlige for dem. Skulle en turgåer oppdage en av dem, måtte han kontakte Naturhistorisk museum eller Norsk Meteorittnettverk.

You may also like

Leave a Comment