Home » Norge En russer forlater…

Norge En russer forlater…

by Connie Nielsen

Ved Storskog grenseovergang helt i nord ble en 50 år gammel russer pågrepet da han forlot Norge med to droner og lagringsmedier med omfattende opptak, opplyser norsk politi i Finnmarksregionen torsdag.

Mannen, som ble pågrepet av tollerne under en rutinekontroll, er mistenkt for å ha «brudd på sanksjoner som forbyr russiske statsborgere å fly droner på norsk territorium». Statsadvokatembetet ba retten om å varetektsfengsle russeren i to uker.

Ifølge Anja Mikkelsen Indbjor, som leder etterforskningen, kan siktelsen bli utvidet etter at journalene er kontrollert. Den norske hemmelige tjenesten PST sa at de er i kontakt med politiet og kan ta over etterforskningen dersom spionasje er involvert.

Justisminister Emilie Enger Mehl sa det var for tidlig å trekke noen konklusjoner. – Samtidig har etterretningstrusselen økt etter de siste hendelsene i Europa, sier Mehl til allmennkringkasteren NRK.

Norske myndigheter hevet sikkerhetsvarselet etter rapporter om uidentifiserte droner som flyr over olje- og gassfelt. Etter lekkasjer i Nord Streams gassrørledninger, som trolig var forårsaket av sabotasjehandlinger, økte Forsvaret sine patruljeringer i Norskehavet og Nordsjøen, hvor energiinfrastrukturen ligger (PAP).

vinn/vinn/

You may also like

Leave a Comment