Home » Norge er bekymret for migranter. Han åpner et flyktningsenter på grensen til Russland

Norge er bekymret for migranter. Han åpner et flyktningsenter på grensen til Russland

by Thure Lindhardt

Ifølge Frode Forfang, direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI), «ettersom mange andre ruter til Europa blir vanskeligere, søker migranter og smuglere etter nye muligheter». En ny rute kan være den russisk-norske grensen, som i 2015 passerte 5,5 tusen. Asylsøkere fra Syria, Irak, Afghanistan og afrikanske land.

– Samtidig er vi på russisk side helt avhengige av grensekontroll, men det kan endre seg, så vi må være klare, understreket Forfang.

Flyktningsenter

Ifølge direktøren i UDI etter hendelsene i 2015 i nord Norge Øvelsene ble gjennomført med deltagelse av politiet og representanter for offentlige institusjoner og 1. desember blir det i grensesamfunnet Sør-Varanger. åpnet Flyktningsenter for 150 personer. Han la til at anlegget kan gjøres om til et midlertidig anlegg om nødvendig.

I 2015 krysset mange migranter den russisk-norske grensen via Storskog grenseovergang på sykkel, da den var stengt for trafikk. fotgjenger. Politiet ble tvunget til å samle inn 3,5 tusen. forlatte tohjulinger. I 2016 reiste norske myndigheter et 200 meter langt og 3,5 meter høyt trådgjerde i dette krysset.

You may also like

Leave a Comment