Home » Norge er enda nærmere medaljetabellen under de olympiske leker i Beijing

Norge er enda nærmere medaljetabellen under de olympiske leker i Beijing

by Gunnar Garfors

Norske idrettsutøvere la til fem priser til medaljetellingen sin ved OL i Beijing fredag, og tok ledelsen på toppen av medaljetabellen.

Innholdet fortsetter etter visning

Norge topper også det totale medaljetallet med 34 medaljer – 15 gull, 8 sølv og 11 bronse. I konkurransen fredag ​​triumferte skiskytteren Juhann Tinggnes Bay over 15-kilometersdistansen med fellesstart og fikk femteplass i OL.

Skiskytteren Tiril Ekhof vant sølvpremien på en massestartdistanse på 12,5 kilometer, og etterlot landsmannen Marti Ulsbu Reiselann. Bronsemedaljen ble vunnet av skiskytter Vetle Shostad Christiansen bak Bay og skøyteløper Howard Lorenzen på 1000 meter distansen.

Tyske idrettsutøvere fullførte ikke medaljen fredag, men med 22 priser – ti gull, syv sølv og fem bronse – ligger Tyskland fortsatt på andreplass på medaljetabellen.

Amerikanske idrettsutøvere med 21 medaljer – åtte gull- og sølv- og fem bronsemedaljer – har også holdt seg til tredjeplassen i medaljeopptellingen, til tross for at de ikke klatret på pallen fredag.

Kina, verten, har rykket opp til fjerdeplass og har nå 14 medaljer, inkludert åtte gull-, fire sølv- og to bronsesmederpriser.

Det er syv gullmedaljer i premiepottene i Nederland, Sverige og Sveits.

Totalt har 21 delegasjoner ved OL i Beijing vunnet minst én gullmedalje, mens 28 delegasjoner har minst én medalje, inkludert Latvia, som deler 25. plass med Belgia, Polen og Estland med en bronsemedalje.

Samlet sett ble medaljesettene fredag ​​delt inn i fem disipliner og de kanadiske curlere vant en bronsemedalje. Åtte sett med medaljer deles ut på lørdag, og svenske og slovakiske ishockeyspillere vil kjempe om bronsemedaljen, og de svenske og sveitsiske curlingløperne vil avgjøre tredjeplassen.

De olympiske leker i Beijing finner sted fra 4. til 20. februar.

Etter de olympiske leker vil de paralympiske leker finne sted akkurat der i Beijing fra 4. til 13. mars.