Home » Norge er slått ut av Spania og slutter seg til Frankrike i finalen

Norge er slått ut av Spania og slutter seg til Frankrike i finalen

by Connie Nielsen

Mathieu WARNIER, Media365, publisert fredag ​​17. desember 2021 kl. 22:15

Noen timer etter den franske suksessen mot Danmark validerte Norge også billetten til VM-finalen i 2021 med seier over vertslandet Spania (27:21).

Les Bleues vet hva de må gjøre. Presentert av Olivier Krumbholz som «kanskje det beste laget i verden, det største potensialet med mye erfaring», vil Norge være det siste hinderet for det franske laget på vei mot et dobbelt olympisk verdensmesterskap. Til gjengjeld tok nordmennene best av vertslandet for dette VM 2021, Spania, i et oppgjør i to etapper. I begynnelsen av spillet reagerte de to lagene på hverandre med hver handling. Ingen av lagene klarte å slå det andre de første ti minuttene, men så begynte nordmennene å finne løsninger. Nora Mork (8 mål på 10 skudd), Kari Brattset (7 mål på 7 skudd) og Henny Reistad (3 mål på 8 skudd) skadet det spanske forsvaret hardt og førte til 4-0 i løpet av sju minutter for å klatre på resultattavlen. Men uten å regne med kampånden til «guerraene» på deres land. Uten å få panikk, lukket lagkameratene til Alexandrina Cabral Barbosa (5 mål fra 9 skudd) gapet for å utligne på siste handling av 1. akt, fire sekunder før buzzeren fra Jennifer Maria Gutierrez Bermejo (3 mål fra 5 skudd).

Spania ga til slutt etter

Et jevnt resultat som stort sett reflekterte sluttminuttene i en lang første periode kontrollert av Norge. Thorir Hergeirssons spillere slo nevene i bordet på vei tilbake til Granollers-gulvet. Takket være Sanna Solberg (3 mål på 4 skudd) og Nora Mork økte underskuddet igjen, men Spania ga seg først i begynnelsen av det siste kvarteret. Men til tross for seksmålsledelse elleve minutter før kampslutt, kunne nordmennene likevel snudd kampen. I løpet av tretten sekunder ble Maren Aardahl (1 mål fra 2 skudd) og Kari Brattset utevist i to minutter. En dobbel overlegenhet i tall som spanjolene absolutt ikke klarte å utnytte, forble seks lengder bak da Norge hentet tilbake sine to savnede spillere. Slutten av spillet ble da en lang, rolig elv for Norge, som endte opp med å vinne med ti lengder (27-21), og sluttet seg til Frankrike i en finale som lover å være mellom de to beste formasjonene i turneringen. Spania har derimot en mulighet til å berge æren i tredjeplassen mot Danmark.