Home » Norge. Flere skremmende bilder. Emil Palsson besvimte under kampen

Norge. Flere skremmende bilder. Emil Palsson besvimte under kampen

by Erlend Loe

Det norske 2. divisjonsoppgjøret mellom Sogndal IL og Stjordals Blink sto uavgjort 1-0 etter mindre enn 15 minutter av første omgang. Emil Palsson, en av spillerne fra vertslaget, falt ned på banen. Som rapportert av fansen til stede på kampen, skulle legetjenesten begynne å gi 28-åringen en hjertemassasje på banen, og hele operasjonen varte i 10 minutter. Fotballspilleren ble deretter fraktet til sykehuset i luftambulanse.

Som vi leser i dagsavisen «Verdens Gang» var situasjonen dramatisk, men spilleren var ved bevissthet på vei til ambulansen.

Umiddelbart etter de dramatiske hendelsene rundt den islandske spilleren ble fansen bedt om å forlate tribunen, og etter at Palsson dro til ambulansen dro spillerne til begge lag til garderoben.

Den norske klubben ga ut en melding etter klokken 20.00 som bekreftet at Palsson hadde fått hjertestans på banen, men at vitallene ble gjenopprettet før han ble fraktet til sykehus. Islendingen skal fortsette behandlingen på Haukeland sykehus.

– Pálsson er i live og undersøkes i de beste hender ved Haukeland sykehus. Det forventes ikke å komme ytterligere informasjon mandag kveld. Jeg regner med å høre mer tirsdag morgen, sier Geir Inge Heggestad, lagleder i Sogndal.

Sesjonen er utsatt og vil definitivt ikke gjenopptas på mandag.

Emil Palsson er en 28 år gammel defensiv midtbanespiller. Han kom til Sogndal IL på lån fra Sarpsborg 08. Han har sju opptredener for Islands U-21-landslag og én kamp for landslaget. Han har tidligere spilt i flere islandske klubber.

Dette er nok en situasjon som har fått fotballfansens blod til å bli kaldt de siste ukene. Vi husker fortsatt de dramatiske scenene fra kampen for Christian Eriksens liv på plenen i København.

Lørdag kveld klaget Sergio Aguero også over brystsmerter. Etter å ha forlatt banen under Barcelonas kamp mot Deportivo Alaves, ble argentineren umiddelbart kjørt til sykehuset hvor han gjennomgikk en rekke hjertetester. Det er ikke kjent om argentineren tar en lengre pause fra ballen.

You may also like

Leave a Comment