Home » Norge følger i Polens fotspor. Vil overlevere Leopard-tanken til Ukraina – Redakcja Polska

Norge følger i Polens fotspor. Vil overlevere Leopard-tanken til Ukraina – Redakcja Polska

by Catherine Monroe

Statsminister Mateusz Morawiecki: Russland vil fortsette med ytterligere provokasjoner.Foto: TT @Defensie

Det nederlandske flyvåpenets F-35 jagerfly avskjærte mandag tre russiske fly som nærmet seg den polske luftforsvarssonen, sa det nederlandske forsvarsdepartementet. Nederlandske fly utfører et NATO-luftpatruljeoppdrag over Sentral- og Øst-Europa.

På spørsmål om tirsdagens hendelse sa regjeringssjefen at den viser at «Putin og Kreml vil ty til flere og flere provokasjoner». «De vil teste sin årvåkenhet, de vil sjekke sammenhengen og enheten i den transatlantiske alliansen,» la han til.

Mateusz Morawiecki understreket at av denne grunn må vi forbli rolige og reagere raskt, men i enighet med våre allierte. – Her fungerte nok en gang alle prosedyrer – konstaterte han.

Høre
00:31 12199968_1.mp3 Statsminister Mateusz Morawiecki: Russland vil sette kursen mot flere provokasjoner (IAR)

I denne forbindelse minnet han om hendelsen 15. november i fjor, da et missil falt under et russisk missilangrep på Ukraina nær den polsk-ukrainske grensen i Przevodovo og drepte to mennesker. – På den tiden tok vi de riktige beslutningene sammen med våre allierte – sa statsministeren.

Mateusz Morawiecki uttalte også at i tilfelle av russiske provokasjoner «må alle anerkjenne den russiske trusselen og være klar over den». – Det er, dessverre, det vil forbli slik så lenge konflikten i Ukraina ikke ender med Ukrainas seier – sa statsministeren.

Nederlandsk F-35 avskjærte et russisk Il-20M-fly som fløy med to Su-27 jagerfly på mandag, ifølge en uttalelse fra forsvarsdepartementet publisert på Twitter.

I løpet av februar og mars beskytter åtte nederlandske F-35 NATOs luftrom i vår del av kontinentet. – I tillegg til den såkalte «air policing»-oppgaven gjennomfører vi også en rekke treninger med NATO-allierte – opplyser departementet.

PAP/far

You may also like

Leave a Comment