Home » Norge gikk tom for…dyre klokker på grunn av Erling Haaland…

Norge gikk tom for…dyre klokker på grunn av Erling Haaland…

by Erlend Loe

Manchester Citys Norge-spiss Erling Haaland er et kjent navn i landet sitt, men dessverre er han også en økonomisk plage for foreldre som blir overveldet av kjøpet av dyre klokker som fotballspilleren av og til deler på sosiale medier.

Da Dortmund tok farvel med Borussia i mai, ga Dortmund bort alle Rolex-klokkene til alle fotballspillere, totalt 33 stykker for 13.000-15.000 euro, og til andre lagmedlemmer, inkludert massører, fysioterapeuter og kokker, billigere Omega 5-7 tusen.

Denne nyheten gjorde at norsk ungdom umiddelbart ønsket seg slike klokker, som ble hovedgaven under konfirmasjonsseremonien i mai. Nå nærmer julen seg og ifølge medieoppslag kjøper hele familier en Rolex, en Omega eller en billigere, men mer luksuriøs klokke for sønner, barnebarn og oldebarn. Selskapene som solgte dem annonserte at de allerede var tomme.

«Hver produsent av luksusklokker setter et spesifikt basseng for et spesifikt land. Norge har bare fem millioner innbyggere, så det er lite og det er derfor vi alltid fikk lite, men det var nok. I år er lagrene våre tomme» – forklarte han TV-en offentlig NRK Halvor Bjerke, leder av landets største klokkekjede.

Wenche Lian, butikkeier i Trondheim, sier til NRK at hun får rundt hundre oppringninger hver dag som ber om en luksusklokke, vanligvis en Rolex. «Vi er allerede lei av å forklare at ventetiden er flere eller til og med flere måneder» – understreket hun.

«Det er en merkelig situasjon fordi vi kan selge like mange Rolex-klokker på en uke som vi gjør på et år,» bemerket Bjerke.

«Nå blir de revet i stykker og trengs på nettauksjoner, de koster mye mer enn nye,» la han til.

Haalands kamper på landslaget har fått alle norske gutter til å ønske seg trøyer med 9-tallet og spillerens navn på ryggen. De distribueres av Norges Fotballforbund NFF og koster 110 euro.

«I Norge i dag ønsker selv jenter å være Haaland,» kommenterte Lars Olav Karlsen, president for lagets fans.

Han forklarte at det er så mange sosiale forskjeller i Norge i dag og at velstående foreldre kjøper barna det de vil, men de fattigere har ikke råd til det. – Det er for høy pris og foreldrene har et økonomisk problem fordi barna vokser fort og t-skjorten som er kjøpt i år passer ikke neste år, sier Karlsen til NRK.

På lufta appellerte han til NFF om å sette ned prisen.

NFFs kommersielle direktør Runar Pahr Andresen svarte: «Kjøp større så holder de 2-3 år.»

Den andre drømmedrakten er den blå Manchester City, også nummer 9, men som gikk ut i august.

«Produsenten forklarte oss at produksjonskapasiteten er utilstrekkelig og at neste batch ikke kommer før i desember. Vi har allerede bestillinger for flere tusen og de koster 110 euro stykket, sier Andre Gullord, eier av en sportsbutikk i Bergen, til NRK.

Zbigniew Kuczynski (PAP)

kucz / krys /

You may also like

Leave a Comment