Home » Norge. Han skjøt folk med en bue, drepte fem mennesker

Norge. Han skjøt folk med en bue, drepte fem mennesker

by Catherine Monroe

Et pil og bueangrep brøt ut i Kongsberg onsdag ettermiddag. Fem mennesker ble drept og to såret.

Det er allerede kjent at gjerningsmannen til angrepet ble pågrepet, mistenkt for et angrep. Han er mest sannsynlig dansk statsborger, men motivene hans er ukjente. To skadde personer er innlagt på intensivavdelingen, men deres liv er ikke i livsfare. Det er fem omkomne.

Norge. Angriperen handlet sannsynligvis alene

Politiet fikk onsdag etter jobb informasjon om en mann som skjøt folk med bue like ved et supermarked i Kongsberg. 18 lokal tid. Den mistenkte ble pågrepet og kjørt til Drammen politistasjon. De første rapportene tyder på at han handlet alene. Norsk TV2 meldte at spissen også var bevæpnet med kniv og andre våpen.

Politimestre i Norge påla alle tjenestemenn over hele landet å bære skytevåpen som en ekstra forholdsregel. Norsk politi er ikke bevæpnet hver dag, våpen oppbevares på politistasjoner eller politibiler.

Norge. Kuppet dagen før regjeringsskiftet

Norges statsminister Erna Solberg, sitert av BBC, sa at rapportene om hendelsen var «forferdelige». Jeg forstår at mange er redde, men det er viktig å understreke at politiet nå har kontroll, la Høyre-lederen til på en pressekonferanse. Torsdag, etter åtte år i vervet, trakk han seg etter å ha tapt valg. Hennes etterfølger blir Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Store. «Jeg informerte den fremtidige statsministeren om hva som skjedde. Den nye regjeringen er operativ, la den avtroppende statsministeren til.

Kongsberg er en by og kommune i Buskerudregionen, sørvest for Oslo. Den har over 25 tusen. Innbyggere.

You may also like

Leave a Comment