Home » Norge har verdens største flytende vindpark

Norge har verdens største flytende vindpark

by Catherine Monroe

En pressemelding fra det norske energiselskapet sa: «Den 13. november kl. 12:55 startet kraftproduksjonen på den første turbinen til Hywind Tampen flytende vindpark i Nordsjøen.» «Elektrisitet ble levert til Gullfaks A-plattformen i Nordsjøen.»

Hywind Tampen vindpark eies i fellesskap av partnerne Gullfaks og Snorre, og Equinor Norge eier 60 %. Aksjer i prosjektet. Anlegget forventes å dekke omtrent 35 prosent av etterspørselen. Elektrisitetsbehov for begge forekomster. Hovedfordelen med å sette gården i drift er imidlertid at den vil redusere CO2-utslippene fra forekomstene med cirka 200.000. tonn per år.

Selskapet melder at syv av elleve vindturbiner skal etter planen settes i drift i løpet av året. De fire siste vindmøllene ble satt sammen i høst og vil bli installert i feltet neste år. Men selv med bare syv turbiner vil Hywind Tampen være den største flytende vindparken i verden med en effekt på 60 MW.

Energiselskapet Equinor ble stiftet i 1972 og het frem til mai 2018 Statoil. Selskapet opererer i over 30 land. Den største aksjonæren er det norske finansdepartementet.

You may also like

Leave a Comment