Home » Norge holder pusten! Kong Harald på sykehuset – o2

Norge holder pusten! Kong Harald på sykehuset – o2

by Gabriel Scott

Representanter for norsk domstol sørger for at Haralds tilstand er stabil.

Kongen har blitt diagnostisert med en infeksjon som krever behandling og vil forbli på sykehus i flere dager, meldte Reuters.

På grunn av helsemessige årsaker kunne ikke kongen delta på dagens seremoni som markerte slutten på andre verdenskrig.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Hvor kom monarkifenomenet i Storbritannia fra? Takk til dronning Elizabeth

Nok en sykehusinnleggelse de siste månedene

Kongen begynner å bli gammel og dette er nok en sykehusinnleggelse de siste månedene. I desember ble han innlagt på sykehus med en infeksjon. Behandling med intravenøs antibiotika var nødvendig. I august tilbrakte han tre dager på sykehuset på grunn av høy feber. Den norske monarken var sist på krykker.

Husk at Harald i Norge har en ren seremoniell rolle og ikke har politisk makt. Han besteg tronen i 1991 etter at faren, kong Olav, døde.

En interessant historie fra hans biografi er at Harald gikk imot kongelig tradisjon og ønsket å gifte seg med en syerske ved navn Sonya. Kong Olav ville ikke gå med på noen kandidat som ikke var fra kongefamilien. Han introduserte sønnen sin for andre prinsesser fra de regjerende familiene, som Zofia Glücksburg, Irena Orańska-Nassau, Małgorzata Bernadotte, Aleksandra Windsor, Irena Glücksburg, Małgorzata Orańska-Nassau og Brygida Bernadotte.

Kong Olavs stahet varte i nesten et tiår. Til slutt ga han etter og lot sønnen gifte seg med sin elskede. De giftet seg i 1968. De har to barn – en datter og en sønn.

Harald er en svært populær monark blant nordmenn. Han er også den første herskeren på 567 år som er født i norske land. For tiden er støtten til monarkiet i dette landets samfunn på 80 prosent.

You may also like

Leave a Comment