Home » Norge kaster hammer. Eivind Henriksen fikk penger til forberedelsen

Norge kaster hammer. Eivind Henriksen fikk penger til forberedelsen

by Erlend Loe

Den norske rivalen til Paweł Fajdek og Wojciech Nowicki, andreplass i Tokyos hammerkast, Eivind Henriksen, som har finansiert karrieren så langt, har mottatt €40.000 for å forberede seg til verdensmesterskapet i august neste år i Budapest.

I oktober delte Norges Friidrettsforbund Olympiatoppen ut én million euro til utøvere og deres trenere for den påfølgende sesongen.

SE OGSÅ: Konrad Bukowiecki kommer tilbake til kampen. Først av alt med din egen helse

Det økonomiske programmet inkluderte 27 idrettsutøvere som ble tildelt €650 000. Trenerne deres mottok 350 000 EUR, og medlemmer av støttesystemet, som fysioterapeuter, mottok 170 000 EUR.

Dette er ubeskattede penger som inngår i tilskuddssystemet. De olympiske mesterne Karsten Warholm over 400 meter hekk, Jakob Ingebrigsten over 1.500 meter og sølv Henriksen-hammeren fikk flest utmerkelser. For ham er det den første økonomiske støtten i karrieren.

De norske OL-medaljevinnerne får ingen økonomisk støtte fra sin olympiske komité eller idrettsforbund, kun maskoter og kaker. Kun foreninger kan gi økonomisk støtte i form av tilskudd.

«Warholm og Ingebrigtsen er store finansstjerner og har rike sponsorer som betaler solide medaljebonuser, så disse pengene er ikke noe utenom det vanlige for dem. Men Henriksen kom fra ingensteds, konkurrentene hans er ikke spesielt sponset, og han jobber utenom treningene. , så denne Penger er en økonomisk innsprøytning som er hans redning» – kommenterte dagsavisen «Verdens Gang».

Henriksen jobber til daglig i Oslo havn med å laste importerte biler. Nå som hun har fått økonomisk støtte, har hun tenkt å begrense arbeidet til halvparten eller til og med en fjerdedel av tiden.

Full lønn etter skatt er betydelig mindre enn stipendet han fikk, men han har ingen intensjon om å slutte.

– Det er ikke bare prestasjonen hans, men også kontakten med kolleger, og nå, etter disse medaljene, støtter alle meg, også ledelsen. Det er veldig motiverende og jeg klarte rett og slett ikke å trene. Jeg trenger å holde kontakten med verden, sa hammerhodet.

Henriksen tok bronsemedaljen i VM i Eugene og bronsemedaljen i EM i München. I begge tilfellene led han av atrieflimmer, som han har hatt siden han var 13 år. Han gjennomgikk en ablasjon i september og trener nå normalt.

Han innrømmet at målet hans nå er VM-gull.

– Det er slik enhver utøver nærmer seg starten, men hvis han mislykkes, vil det ikke være en skam eller fiasko å tape mot slike giganter som Fajdek eller Nowicki – la han til.

fdz, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment