Home » Norge ligger på 7. plass på medaljetabellen i Beijing, Canada, ifølge prognosene.

Norge ligger på 7. plass på medaljetabellen i Beijing, Canada, ifølge prognosene.

by Thure Lindhardt

Norge med sine skiskytterstjerner som Johannes Thingnes Boe og langrenn som Therese Johaug kunne innkassere 44 medaljer, 20 av dem i gull, beregnet Gracenote, som analyserte resultatene fra hovedkonkurransene til disiplinene på programmet. De olympiske leker har blitt arrangert siden 2018.

For første gang i historien til vinter-OL 2018 i Pyeongchang dominerte Norge medaljetabellen med 39 medaljer.

I følge prognosene til Gracenote ligger Russland, som er samlet under navnet den russiske olympiske komité på grunn av sanksjonene som ble ilagt på grunn av innføringen av et organisert dopingsystem, på andreplass (38 medaljer, 14 av dem gullmedaljer) foran «Tyskland (27»), 11 av dem i gull), USA (24, inkludert 7 i gull) og Nederland (21, inkludert 12 i gull).

I følge disse spådommene ville Canada avslutte lekene i Beijing på 7. plass (21 medaljer, 4 av dem gull), like bak Sveits og foran Sverige.

Med 29 medaljer inkludert 11 gullmedaljer, vant Canada flere medaljer enn USA i Pyeongchang i 2018. Gracenote påpeker imidlertid at Canada aldri har gått forbi Amerika på medaljetabellen i to OL på rad.

Frankrike rangerer på 9. plass i disse anslagene med 18 medaljer (4 i gull, 4 i sølv og 10 i bronse), noe som ville være en rekord for vinterlekene siden de vant 15 i 2014 og 2018.

Tross alt kan Kina, som er langt fra sine suksesser i vinter-OL som i sommerlekene, forfølge seks medaljer foran hjemmepublikummet, fire av dem gull.

You may also like

Leave a Comment